13 år!!

Igår var ingen vanlig dag...igår var det min födelsedag, nummer 13 i ordningen!!
Dagen startade med härlig födelsedagsfrukost bestående av köttbullar, kokt skinka o lite vanliga knartar.
Matte...har du fotat klart snart?? Jag är jääääätte hungrig nu...

Dra på trissor så gott!!!!

Jag hade märkt att matte smygit omkring o pysslar med hemliga grejer kvällen innan....o allt smusslande hade resulterat i ett fint o stort rosa paket!!!
Jag älskar paket....speciellt när dom lukat gott!!!

Åh...tack matte...jag tänker öppna med en gång, för det kommer inga mer gäster nu va??

...finns det nån öppning här nånstans???...

Här får man ta i med tänderna.....

Wow....vad mycket godis...o bara till mig.... tjohooooo...

Matte, jag skulle gärna smaka på den här blåa påsen.....
Det här är livet på en filt....

Födelsedags tassar // Amanda

Artikel från dagens Metro

Fem nya hundrastgårdar i Göteborg

Göteborg får fem nya hundrastplatser i sommar. Foto: Colourbox
Göteborg får fem nya hundrastplatser i sommar. Foto: Colourbox

Två invigs i veckan. På Sjupundsgatan i Högsbo och Londongatan i Bräcke invigs nu två nya hundrastgårdar – inhägnade grönområden där människans bästa vän kan springa i full frihet utan koppel. Senare under sommaren tas ytterligare tre nyanlagda rastgårdar i bruk.

Debatten om kopplingstvång har i perioder varit intensiv efter en rad incidenter där människor angripits av hundar. För att komma hundägare och hundar till mötes beslutade kommunstyrelsen att anlägga fem hundrastgårdar – på onsdag är den första i raden redo att ta emot fyrbent besök:

Rastgården i Slottsskogen klar i mitten av juli
- Det blir en liten invigning på Sjupundsgatan i samband med ett kvartersarrangemang, säger Leif Knutsson som är planeringsledare på park- och naturförvaltningen.

Efter statistik från Jordbruksverket och råd från Kennelklubben bestämdes lämpliga platser för de fem nya gårdarna.

Förutom Sjupundsgatan i Högsbo och Londongatan i Bräcke på Hisingen följer inom några veckor ytterligare två: Hildedalsgatan vid Kvillebäcken och Hammarkullens väg i Angered.

- Någon gång i mitten av juli hoppas vi att även den femte rastgården i Slottsskogen ska vara klar, men där avvaktar vi lite för att inte kollidera med andra arrangemang.

Inhägnat med nätstängsel
Den femte och sista rastgården ska ligga bakom Majvallen där vissa gräsytor redan är anvisade för rastning utan koppeltvång.

De nya rastgårdarna är mellan 1100 och 1300 kvadratmeter stora omgärdas av ett 1, 20 meter högt nätstängsel.

- De skiljer sig lite beroende på hur terrängen ser ut. Några ligger på en gräsyta, medan den i Högsbohöjd har karaktären av en skogsdunge. Vi har försökt att hitta restytor som ligger nära områden och stråk där folk rör sig så att de är lättåtkomliga, säger Leif Knutsson.

Ska ses som aktivitetsyta och inte hundtoalett
Sedan tidigare finns det på flera håll i Göteborg hundrastgårdar som anlagts på initiativ av föreningar och fastighetsbolag. Gemensamt för dem är att det är upp till hundägarna att se till att de fungerar.

- En hund som kommer till hundgården ska vara frisk, sedan måste hundägarna se till att inte släppa in mer än en hund åt gången – om man inte kommit överens om annat. Och så att hålla rent efter hunden förstås. Det här ska ses som en aktivitetsyta – inte en hundtoalett, säger Leif Knutsson.


 
______________________________________________________________________________________

Jag hoppas att jag o matte kan gå o spana in nån av rastgårdarna nån dag...speciellt nyfiken är jag på den i Slottskogen.

Tass // Amanda


Moster Emma har koll!!!

Matte har anklagar mig för att ha gått upp i vikt från 13 kilo till 13,8....men moster Emma har koll på min vikt o berättade för matte att jag faktiskt brukar väga 14 kilo....vilket då innebär att jag har gått ner 0,2 kilo....vilket borde betyda mer mat till mig.....
Matte är bra vimsig...

Tass // Amanda


Besök hos veterinären

Idag tog matte med mig till veterinären. Hon hade visst bokat en tid där till mig utan att jag hade märkt nåt.
Häromdagen fick jag nämligen nåt konstigt krampanfall o blev liggandes på golvet o kunde inte resa mig upp.
Matte masserade mig o kramade om mig tills det läskiga var över....men det skulle ändå kollas upp idag med ett blodprov.
Först fick jag ställa mig på vågen hos veterinären...den visade 13,8 kilo. Det är en uppgång på 0,8 kilo från förra året. Tror det är avsaknaden på ordentliga promenader från alla veckor som matte varit sjuk som är boven i dramat.
Sen togs det blodprov...3 rör med blod tog dom för att placera i nån maskin för att analysera. Tillhörande undersökning fick jag oxå av en jätte gullig tvåbenting som mutade mig med godis när allt det läskiga var klart!
Efter en stund i väntrummet så fick vi svaret på blodproverna.....jag har förhöjda levervärden. Dom kunde inte säga vad det berodde på riktigt, men jag skulle visst inte äta mer proteiner än nödvändigt nu pga det.
Matte fick köpt med ett speciellt foder till mig för hundar med njursjukdommar.
Detta skall jag äta i ett halvår o sedan skall vi ta ett nytt prov o se om det gett resultat.
Hoppas det där fodret smakar lika gott som min andra mat gör...annars lär jag ju säkert äta det ändå för matte sa att inget annat kommer serveras.....

                                  En stooor påse mat till mig....

En trött o bandagerad tant kommer gå o lägga sig i soffan nu
Tass // Amanda

Matte tipsar!!!

Matte vill tipsa om en grej här på min blogg...o jag är inte den som är den, klart hon får göra det!!

Har du en älskad fyrbent vän där hemma? självklart skall den/dom också få ett läckert smycke!

Att hänga en fin berlock i halsbandet visar för andra hur mycket du tycker om din vän!

(vid köp av fler än 3 är priset 60:-/st oavsett hund eller kattsmycke)
En blänkande liten skyddsängel tillsammans med sött hjärta "love my cat" (baksidan tassavtryck), en berlock att hänga i din katts halsband. (se hur baksidan ser ut på bilden för hundsmycket längre ner) (best nr: KATT1) 65:-
En blänkande liten skyddsängel tillsammans med sött hjärta "love my dog" (baksidan tassavtryck), en berlock att hänga i din hunds halsband. modellen till hundar har ett större kabinhakelås men visas ej på bilden. (best nr: HUND1) 70:-
Beställer gör man på http://www.moyadesign.se
Tass....Amandas matte

Häng i trädgården!

Matte har varit o köpt sig en liten grill för att laga mat i nu under soliga sommarkväller.
O hon bestämde visst att det var en solig sommarkväll häromdagen...men det enda om stämde var att solen tittade fram då o då. Det blåste fruktansvärt mycke o kallt var det....fast det gjorde kanske inte jätte mycket när det faktiskt värmde lite från den där grillen som matte grejade med.


Det såg riktigt gott ut...men matte sa flera gånger att det inte var till mig...utan jag hade mitt goda inne i köket...

Så tiggeri-verksamheten fick jag lägga ner o det var bara till att ligga o se fin ut i trädgården o låta matte leka papparazzi mellan vändningarna av köttet...














Jag älskar att vara ute i trädgården. Det finns alltid massa roliga voffar o tvåbentingar att spana på....o jag får göra lite som jag själv vill så länge jag håller mig på våran tomt...o det är gryyymt!!!

Tasselitass // Amanda


Spontan mys!

Matte har varit sjuk nu igen, denna gången fick hon lunginflammation, så det har inte hänt nåt speciellt roligt här hemma alls dom senaste 2 veckorna...... tills igår. 
Mattes kompis Ulle kom hit på lite spontant besök. Egengtligen skulle vi tjejer mysa lite hemma, men matte o Ulle blev iväg bjudna på kvällskaffe i Askim.....o jag fick såklart följa med. 
Det var så grymt varmt här hemma i lägenheten så det var gott o få komma ut lite o känna svalkande vind i pälsen!!

Stor altan att hänga på....


...med grym utsikt!!!

Det fanns gott om myggor där vi var...o dom lät varken mig eller tvåbentingarna vara i fred. Otrevligt när dom envisas med att sätta sig i ansiktet o på nosen....men matte räddade mig flera gånger.... o vid ett tillfälle fick jag även fly upp i Ulles famn, där det bjöds på kramar o pussar...jag ÄLSKAR mys o gos!!!

Ett perfekt sätt att avsluta nationaldagen på.....
Tass // Amanda

RSS 2.0