Bus eller godis??

Nu är det "bus eller godis"-helg. Vad innebär det nu då?
Vad jag förstår så klär man ut sig o ringer på hemma hos tvåbentingar o när dom öppnar säger man "bus eller godis". Då har tvåbentingarna två val. Antingen väljer man godis, o ger då dom utklädda mini tvåbentingarna godis. Eller så väljer man bus, o då hittar mini tvåbentingarna på nåt bus.
Jag tycker inte att det ena ska utesluta det andra...man kan väl göra båda??!?!
Det har jag gjort idag iaf.
I vilket fall som helst så har även utklädningen spridit sig till voffe-världen. Tack o lov så slipper jag bli utspökad, men alla har inte samma tur som jag.....o godis har jag fått i mångder idag, både av matte o hemma hos mattes farmor där vi har varit hela dagen!










Busiga tassar // Amanda


Min dag....

....ja nu är det ju inte min dag på det sättet, men idag är det min namnsdag!!
Matte o husse har uppvaktat mig med lite extra namnsdagsgodis nu på kvällskvisten. Jag fick själv välja vilket godis jag ville ha, o det fick bli mitt favvo kex från Hill´s.

Stort grattis på namnsdagen alla Amandor där ute, hoppas ni haft en fin dag!


Frostig morgon!

Efter att ha möts av regn o rusk under alla dom senaste besöken ute, så var det ganska trevligt att mötas av kall o frisk luft med inslag av lite sol idag. Jag har saknat dig solen!!!
Det var lite halkigt ute o matte var inte helt förberedd på det o gjorde en kalas vurpa....tjiff tjoff så satt hon där på backen. Det lät rätt roligt om henne när hon gjorde sin piruett, men skadade sig inte som tur var. Det verkar vanskligt att gå omkring på två tassar....lite mer stabilt o säkert att balansera på fyra!!






Jag tycker vi går hem igen innan du halkar omkull en gång till matte....o så känns det faktiskt som att jag skulle kunna tänka mig en liten morgon-lur i soffan!


Amanda, en hjältinna!!!

Oj...tänker ni säkert nu, men det är inte mig o mina bravader jag pratar om nu.
Nej...moster Carina o lill-tjejen träffade nämligen en tjusig riesenschnauzer häromdagen som oxå heter Amanda, och hon jobbar som räddningshund med sin husse Karl. Vad innebär det att jobba som räddningshund??? På Svenska brukshundsklubben kan man läsa följande:

Räddningshund
Denna hunds främsta uppgift är att med hjälp av sitt väl utvecklade luktsinne söka rätt på försvunna personer. Svenska Brukshund-klubben har sedan 1980-talet bedrivit utbildning av räddnings-hundar på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Några av Räddningshundens uppgifter är att bland rasmassor, vid t.ex. jordbävningar, söka upp och markera personer som begravts i rasområden. Räddningsarbetet ställer stora krav på att hunden accepterar besvärliga miljöer med bl. a. lösa underlag, höga höjder, rök, buller och eld. Hunden tränas att söka av stora områden för att känna personvittring och att markera instängda personer. Räddningspersonal kan på detta sätt koncentrera sitt arbete och snabbt undsätta innestängda och skadade.


Amanda är en av 35 räddningshundar i Sverige som har 3 timmar (ibland 5 tim) på sig att inställa sig när de blir inkallade om tex någon försvunnit i skogen eller vid jordbävning i Europa el liknande.
Amanda var extremt social och tillgiven, vilket är en bra egenskap i yrket hon utför. Moster Carina fick ett smakprov på det, o Amanda tryckte sig mot moster Carina o ville bli klappad o att dom skulle leka lite med hennes tennisboll som hon alltid bär med sig.
Matte har "lånat" några bilder från nätet på Amanda o hennes husse Karl.


Tj r Carls Hills Amanda och hennes husse Karl.






Vill ni läsa mer om alla dessa fantastiska hundar, klicka på följande länkar...
http://www.sbk.nu/templates/Page.aspx?id=682
http://www.sbk.nu/default.aspx?id=8549
http://www.rescuedog.se/karl.html


Vinter??

Matte skulle till läkaren idag, & skrämde upp mig på morgonbesök redan kl 6..... Brr vad kallt det var ute o som grädde på moset så var det fullt med frost i gräset. Visst det är vackert men väldigt kallt om tassarna när man är sådär gott sov-varm efter en god natts sömn. Nu börjar det bli dags att plocka fram dom värmande accessoarerna som jag har.....eller kanske önska sig nåt nytt från matte??? Hon har köpt sig en ny varm jacka, o då borde väl jag oxå få en? Fick ingen förra vintern & den var ju jätte lååååång o jätte kall!! Kanske blir samma likadant i år?! Jag tycker det är lika bra o ta det säkra före det osäkra o gardera sig för eventuell köldknäpp..


Denna skulle jag vilja ha....den är snygg!!

Idag har vi varit ute på lite mys prommis i stan. Matte köpte sig kaffe o sen gick vi o spankulerade i stan. Självklart hade hon kameran med sig..


Matte...ser du vad jag ser?? Dom har ju sågat ner alla träden, utom ett, här i parken...


Tack o lov tänkte dom på att ta ner fåglarnas flerfamiljshus o gav dom ett tillfälligt nytt träd tills dom nya har planterats.


Vi hittade en super cool cykel, enligt matte iaf. Jag tycker cyklar är roligast när en tvåbenting sitter på den o trampar sig framåt...är jag på riktigt bus-olydigt humör så gillar jag att jaga dom...


Vi fick sällskap av en man när vi satt o fikade. Han ville gärna hälsa på mig, fast jag är lite skeptisk till att hälsa på vem som helst. Så han o matte pratade en stund, han var oxå voffe-ägare tydligen. Fick värsta komplimangen av honom oxå....han trodde jag var 4 år!! Det är 8 år sedan jag var det ju... 
Han var gift tydligen, så han kunde nog det där med att ge komplimanger på rätt sätt   




Tass // Amanada


Mys tisdag!!

Jag o matte har haft en fantastisk dag ute i härligt höstväder idag. Vi tog kameran med oss o gick till Villa Belparc o fikade på hundkex (till mig) o kaffe med tillhörande kaka (till matte). Det var många tvåbentingar som hade letat sig ut i höst solen....




















Bilderna talar för sig själva....


Jag älskar hösten!!!

Inte ont anande!

Jag trodde att det skulle bli en helt vanlig o lat söndag. Det började bra med värsta långa sovmorgonen, eller sov dagen, med matte. Hon hade jobbat i natt o behövde sova länge, o jag gjorde henne mer än gärna sällskap. Husse skulle iväg på nåt, så vi fick sova i fred.... Sen trodde ju jag att det skulle fortsätta vara en lugn o skön dag....men matte hade planerat annat. Det var visst dags att säga förväl till mitt fästinghalsband (det är lite väl kyligt nu för dom där blodsugarna), o i samband med det en höst städning av pälsen. Städningen innebar först borstning o sen dusch av hela mig o sen en borstning igen....



Matte, du ser lite lurigfaxig ut....vad har du planerat nu?


Jahopp...då säger vi väl farväl till varandra nu då...


...vänta lite här nu.... Jag börjar ana ugglor i mossen.. Varför lurar du in mig i duschen...


...o varför har du plockat fram mitt schampo för??? Innebär det här vad jag tror att det gör???


...typiskt....

Men inget ont som inte har nåt gott med sig....o denna gången presenterades det goda i form av Dentastix!! Smaskigt värre!


Ren o fin o redo för belöning!


Åh...mums....



Nya fik

Vi bor i ett väldigt kaffé-tätt område, o nu är det om möljigt ännu tätare med fik-stugor här hemma. 2 stycken nyöppnade kafféer har blommar upp i dagarna. Husse tyckte att det var på sin plats o testa det ena, o bjöd med mig o matte på en spontan fika. Tyvärr fick jag inget från fiket, men det var ändå mysigt att komma ut o träffa lite folk.


Inga voffar var där, men en gammal dam stannade o pratade med mig o matte när husse var inne o köpte fika grejer. Hon tyckte att jag såg så klok ut. Det var en riktigt mysig liten tant, o hon avslutade samtalet med att önska matte o mig all lycka o välgång i livet.


Hej då tanten, vi kanske ses fler gånger...




Lite hårt o ligga på trottoaren, men solen värmer på gott.... Livet är bra härligt ibland!




Ljuvliga höst!

Matte är förkyld o hostig efter sin semester, så jag får assistera henne på bästa sätt i hennes "krya på sig"-fas. Det innebär väckningshjälp, man kan faktiskt inte ligga i sängen hur länge som helst på morgonen, och "komma ut i friska luften"-hjälp. Jag är grymt bra på båda dessa uppdrag....o matte vet att det inte är lönt att försöka sova räv, jag hör minsann att hon är vaken... Missuppfatta mig rätt, jag gillar oxå att mysa i sängen, men först efter morgonbesöket ute....


Säng-mys



Luckan är total!!!

Det kändes redan i morse att nåt hängde i luften. Husse var på extra gott humör, o det smittade lixom av sig på mig.... vips så var jag lite gladare än vanligt utan att riktigt veta varför!! Men när jag o husse åkte med bilen så blev jag varse.....vi åkte nämligen o hämtade matte som kom hem från sin semester med moster Emma idag.
 Tjoooohoooo vilken lycka.
 Först fattade jag inte riktigt att det var sant. Men det har varit så himla mysigt att vara med matte hela dagen idag. Som grädde på moset så hade matte med sig en present till mig oxå. Husse fick flera stycken, men jag fick nog den bästaste av dom alla....


Vad har du bakom ryggan matte??


Va?? En present till mig??


En rosa plysch-pipis i form av en bläckfisk...med prassliga ben...


Tack matte


Vi kommer säkert ha massa roligt ihop. Jag ska nog försöka testa den i morgon! Matte ska vara hema under dagen med mig o då passar det ju bra o njuta av lite bus.
Matte sa att hon hade sett en gullig hallowenkostym till voffar när hon var i New York......jag vet inte om hon menade allvar när hon sa ordet gullig, jag skulle säga fruktansvärd....


Så här såg den visst ut....vad säger ni?? Gullig eller fruktansvärd???

Tur jag slipper bli utklädd i sånt där


Tass // Amanda


RSS 2.0