Semester!

Nu åker jag på semester till "Stor-mamma spa o resort"
I 1, 5 vecka ska jag hänga med min Stor mamma, Björn o Benny. Det ska bli så himla mysigt....det var väldigt längesedan jag var med dom nu ju...o jag har allt varit lite "saknig"-


Jag o Benny delar dammsugar-intresset.....


...jag o Björn delar mat-intresset (hans mage skvallrar dock om att han får mer än mig av den varan...)


Massa mys ska vi ha iaf

Tass // Amanda


Nytt foder!

Matte köpte nytt foder till mig för ett tag sedan.
Nu har detta foder introducerats med mitt gamla foder ett tag för att få en mjuk övergång. Egentligen hade matte inte tänkt att byta mitt gamla "Hill´s Mature Adult Light"-foder, men min veterinär tyckte att det var onödigt att köpa ett light foder till mig som inte är överviktig. Matte fick förslaget att köpa ett nytt foder som kommit, o som antagligen passar mig o mina behov bättre..... Så nu består min meny av "VetEssentials Mature Adult", fullknôkad med vitaminer, antioxidanter, omega-6, reducerad fosfor och noggrant balanserad näring som hjälper till att bevara funktionen hos njurar o vitala organ.

Produktfördelar
  • Organ: Säkra nivåer av natrium och fosfor för att stödja friska, vitala organs funktion, speciellt njurar
  • Tänder: Unik foderbitsteknologi som ger en kliniskt bevisad rengöringseffekt
  • Matsmältning: Lättsmälta proteiner och ett balanserat fiberinnehåll för att stödja en sund magtarmkanal
  • Viktkontroll: Lämpliga nivåer av protein och fett hjälper till att behålla idealvikt
  • Vitalitet: Noggrann balans av mineraler och omega-3 fettsyror för frisk utveckling av ben och leder

Smaken är precis som vanligt utsökt!!!


Lite extra godis hade matte köpt med...mums

Tass // Amanda


Promenad i Slottis!

Jag o matte har haft en mysdag hela da´n idag.
Dagen började med en härlig sovmorgon med massa kram o gos med både husse o matte i sängen innan vi gick upp. Sen efter frukosten så gick jag o matte till Sottskogen o mötte upp moster Carina o lill-tjejen där. Matte o moster Carina hade bestämt att vi skulle gå runt i parken o kika på djuren o avsluta med en fika på Vila Belparc efteråt. Första stoppet blev hos sälarna som var glada o lekfulla dagen till ära!!




Hmm...lite svårt för mig att se sälisarna, kan vi inte gå bort till hästarna och fåglarna istället?!?!


Hos alla djur sitter skyltar om att man inte skall mata djuren. Tänk vad mycket mat dom har fått av alla tvåbentingar som kommer för att titta på dom.


Moster Carina fick hjälpa mig lite så jag kunde se över stängslet på dom....


... fina rådjuren som låg o vilade sig.


Älgarna var hemma o njöt av vädret o alla besökarna som stannade o tittade på dom.


Vilka lustiga fåglar....väldigt olika dom vanliga måsarna o skatorna jag brukar träffa på i stan.


Lill-tjejen tyckte mest om hästarna. Vi hittade en jätte fin häst som var riktigt kelsjuk så matte klappade den på mulen en liten stund.


Moster Carina såg en stor läskig glasbit inne hos hästen som vi tog bort o slängde. Hoppas det inte fanns något mer glas där....vad är det för dummisar som slänger in glas till djuren, fy!


Okej "Getis"...visar du din ända....


...så tänker jag minsann ge igen med samma mynt (ända)..

Eftersom jag var med tjejerna i Slottis idag så fick vi fika på uteserveringen. Dom har gjort den jätte mysig o det fanns filtar att värma sig med. Det var fullt med folk där o vi hade tur som fick tag på det sista bordet under tak.

Större delen av kvällen har jag fortsatt på "mys temat" o gjort vad jag kunnat för att ha det så mysigt som möljigt...


....o jag tycker nog att jag lyckas väldigt bra!!!

Tass // Amanda

Present tips!

Idag tänkte jag tipsa om en perfekt present till dina tvåbentingar, lämplig till vilket högtid som helst egentligen, men jag har väl morsdag i baktankarna 

www.spoileddog.se har dom lösvikts te i vackra och annorlunda förpackningar som varje voffe-vän bör ha. Smakerna låter ljuvliga även i mina öron! En påse kostar endast 79 kr. Vill du köpa alla 4 sorterna av Claudia Galli´s te så kan du göra det till det förmånliga priset 280 kr! Allt du handlar på Spoiled dog är fraktfritt. Dessutom så får du 10 % rabatt på din beställning om du anger koden MAJ  ...kolla in det här...

 
Punky pug är ett rött lösvikte te smaksatt med hallon- och gräddarom samt nyponskal, hallonblad och äppelbitar.


French kiss är ett jättegott rött lösvikts te smaksatt med champagnearom samt rosor.


Basset thoughts är ett rött lösvikts te päron- och yoghurtarom samt äppelbitar.


Chihuahua dreams är ett jättegott rött lösvikts te smaksatt med smultron, jordgubb, vanilj samt jordgubbsbitar ringblommor och jordgubbsblad    

Personligen tycker jag att det saknas en sort, Sheltie sunlight!!
Men vem vet, en vacker dag kanske sortimentet utökas lite...

Tass // Amanda                                                                                                                             


Sköna Söndag!

För att beskriva min söndag kan man kort o gott kalla den för "Amandas 4 S söndag"...det låter som en bilmodell som antagligen skulle se ut så här...


.......Min söndag........

Sovmorgon: Ingen väckarklocka ställdes utan vi vaknade av oss själva...först husse, sen matte o sist jag.?!? Jag hade visst drömt massa konstigt under natten o matte vaknade flera gånger av att jag skällde i sömnen, tror det var därför jag var så trött.
Eftersom det var så fint väder idag så bestämde vi att vi skulle lämna lägenheten för utomhus-mys.... Efter ett kort samtal till farmor Inger o farfar Janne så begav vi oss till Jacob´s kaffé i Haga på Solig fika med dom andra i Gustafssons-klanen.


Om nån har ett "behov" av att råka tappa en bit bulle eller kaka så vet jag den perfekta platsen för det....


Tvåbentingarna blev visst hungriga av att fika, så vi stack iväg med bilen och det stog Skatås lunch på schemat. Skatås har en super mysig terass som vi brukar sitta på när vi är där. Idag bedrevs det nån stor löpartävling för ungdommar o vi hade utsikt över både starten och målgången. 


Tyvärr så envisades nån fabror som startade loppen att använda sig av en startpistol, o det uppskattade jag inte alls. Första skottet gick väl okej....men efter 4-5 skott började jag bli ordentligt orolig så vi gick direkt efter maten.




Ni som har hängt med nu har räknat ut att nu är det ju bara ett S kvar...o vad kan det vara undrar ni..?..?..? Jo...den största delen av kvällen har jag fått göra det som är en av mina favorit sysselsättningar på eftermiddagen/kvällen, nämligen Soff-mys med matte! Det är skönt att vila på hennes arm.... o en trevlig bieffekt är att då vet jag vart jag har henne oxå, hon kan ju inte smita undan utan att jag vaknar. I andra "mys-fall" så kan det sluta med att jag ligger ensam kvar o sover utan matte i min närhet.....som när jag agerar dator-sällskap ibland....vips så ligger jag ensam kvar framför datorstolen i tron om att matte sitter där o grejar...


Tass // Amanda


Tävling!

Spoiled dog har en tävling på sin hemsida som matte deltar i.
Vinsten är en "charm", ett fint bling bling smycke till mig!!


Om jag vinner skulle jag vilja ha en "Paw" i rosa!

Vill du prova lyckan och vinna ett fint gnistrande smycke till din voffa?
Då måste ni vara med i månadens tävling på http://spoileddog.blogg.se/ 

Tass // Amanda


Toalettartiklar

Alla kvinnor har en gedigen necessär med diverse artiklar för allehanda behov, så även jag. Om jag jämför min med mattes så är min bara en bråkdel av hennes, men alldeles lagom för vad jag kan tänkas behöva förutom borstar o klotång.


Tandborste, tandpasta, flytande lösning för tandköttet, bajspåsar, lypsyl och läppglans för att nämna några.

Några av er kanske höjer på ögonbrynen över dom två sista sakerna, men lypsyl o läppglans är det näst bästa som finns efter ätbara saker. I min värld är visserligen även lyspyl o läppglans ätbart, men tydligen räknas det som smink säger matte. Jag har tur för jag får "ärva" läpp-produkter av matte när dom nästan är slut så jag får smaka på godsakerna......försöker då o då snuva åt mig lite läppglans av dom kvinnliga tvåbentingarna när dom tar på sig sånt, men det uppskattas inte jätte mycket av alla.....




...först lite lypsyl...








...sen lite läppglans....
....o vips så är jag färdig "sminkad" och redo för sen bajspåse i Hagaparken, man vet ju aldrig om man springer på en snygg liten kille som gillar välvårdade galanta damer.

Tass // Amanda

Oljemålning!

Unik oljemålning av din hund på Hundskafferiet!!

Nu kan vi erbjuda unika oljemålningar av din hund av konstnären Erik Hedin. Erik har blivit mycket uppmärksammad för sina vackra porträtt av hundar och har blivit mycket omskriven i media.
Erik Hedin har specialiserat sig på hundporträtt som genomsyras av humor, glädje och glamour. De fantasifulla handgjorda ramarna är utformade efter varje hunds karaktär, ras och stil. Ramarna ger porträtten en unik helhet.


När du beställer laddar du upp en porträttbild av din hund som konstnären sedan målar av.
4 250:- kostar detta konstverk!
Det är ett ypperligt tillfälle att föreviga sin fyrbenta vän på ett speciellt sätt!
Finns massa fina förslag och idéer på www.hundskafferiet.se

Tass // Amanda

Pyjamas-party!

Jag o matte blev bjudna hem till moster Emma i helgen på pyjamas-party... det visade sig att det inte skulle bli så mycket av just party-delen, utan mest mys med massa tjej-snack på schemat...inte mig emot, jag älskar att mysa o njuta av tillvaron!
Fabror Magnus hade tydligen åkt iväg på en fiskeresa under hela helgen, så då passade moster Emma på att bjuda hem oss till henne o katterna. Perfekt då både jag o matte var lediga hela helgen!
Jag, Nisse o Bettan är super bra polers men en gång gjorde jag mig kanske inte så populär hos Bettan. Det var när jag la rabarber på den mysigaste platsen i sängen mellan matte o moster Emma på morgonkvisten.... Min "homeboy" Nisse tog det med ro men Bettan-bus tyckte nog att jag tog för mig lite väl mycket o gav mig det onda ögat från en stol alldeles bredvid "brottsplatsen"..... 


- Tjena Nisse killen...vart ska du gå???


- Jag letar efter läplig toalettplats, o jag gör nog helst det själv om det är ok?! Vi kan hänga ihop sen...


- Visst, det är lugnt... kanske ska kolla vad Bettan gör istället... Vad gör du där borta Betsy?


- Äh, jag spanar lite här hos grannens grejer.....verkar som dom plockat fram lite "sommar-aktivitets-grejer" nu..


....o så jagar jag lite grejer som flyger omkring!!


- Hoppas du får fatt i det du jagar! Tills ni är sugna på att umgås lite....


...så tänker jag se till att få lite sol på nosen!

Dagarna gick fort i Utby o vips så kom husse o hämtade mig o matte. Döm av min förvåning när jag fick se att farmor Inger o farfar Janne satt i bilen oxå, så nu har jag sällis av massa tvåbentingar hela dagarna o det känns hur mysigt som helst!

Tass // Amanda


RSS 2.0