Halloween

Igår var vi hos mina polare Nisse o Bettan på lite fredags mys.
Jag o matte packade en liten väska o tog bussen ut i värsta eftermiddags ruschen.


Puh...tur vi byter transportmedel på vägen så man kan sträcka på benen lite.

Matte hade packat ner lite förnödenheter inför kvällen till mig, mat, godis o "pingu".
Nisse o Bettan blev lite intresserade av min nya "pingu", men den är lite för stor o otymplig för dom att leka med.


Nisse; Hm...vad är det här för en rolig grej??
Bettan; Den luktar ju inte alls fågel, den luktar mest Amanda
 


Har du ingen roligare leksak med dig så kan jag lika gärna spara min lek-energi....eller så kan vi mysa i din mattes knä en stund..Ska vi??...




Jätte bra idé Bettan, men du tog ju hela knät....vart ska jag ligga nånstans??

 
Nu är det "bus eller godis"-helg.....jag tycker inte att det ena ska utesluta det andra, man kan väl få båda? Först lite bus o sen massa godis? Så tänker jag fira helgen iaf....o så ska jag tänka lite på min fina lilla mamma, Annie, som sitter på ett bulligt litet moln uppe i voffe-himlen o vakar över mig o min brorsa Linus.

Spöklig helg på er allihop


Tass // Amanda


Suddig Nils

Matte har låtit min polare Nils få ha min snygga "kamo-tröja" som jag fick av min Stor mamma eftersom matte inte kommit på nåt bra sätt att sy om den så den passar mig. Att gå ner en sådär 7-8 kilo för att den skall passa är inte ett alternativ, tack o lov.
Nisse fick prova den igår o moster Emma gjorde ett tappert försök att fånga honom på bild....han fastnade, men han blev väldigt suddig. Ett litet smak-prov måste ju publiceras, o snart kanske Nisse inser att han blev både snygg o tuff i tröjan o poserar lite inför kameran istället för att fly...






Jag ska visa Nisse några schyssta foto-poser någon dag


Tass // Amanda

Amanda

Dagens namn Amanda!
Amanda kommer från det latinska "amare" som betyder älska.
Amanda betyder den dyrkansvärda. Namnet kom från England i början av 1800-talet. Genom poeten Stragnelius dikt Amanda blev namnet populärt i Sverige. Idag heter närmare 25,200 personer Amanda i Sverige (o jag vet att en liten voffa eller två har döpts till det fina namnet oxå)!

Grattis på namnsdagen alla Amandor!
Matte har gratulerat mig på namnsdagen idag med god middag.


En blandning av mitt favvo blöt-foder med smak av ren o mitt vanliga Hills mature adult light foder


Matte, sluta larva dig med kameran o give me some of that tasty food nu då!

Det serverades en härlig efterrätt oxå beståendes av kokt skinka o köttbullar! Mums


Tass // Amanda


Diagnos

Japp, då har diagnosen från mitt urinprov kommit.....jag har fått urinvägsinfektion. Tant veterinär ringde in ett recept på penecilin som matte gick o hämtade på apoteket. Doseringen lyder "1 1/5 tablett om dagen i 10 dagar till hunden Amanda".


Matte "gömmer" tabletterna i leverpastej för att jag skall äta dom utan protester


Vem kan ana att det ligger medicin i pastej-bollarna??



...inte jag i alla fall....


Va?? Var det redan slut???

Trots infektion så är jag vid gott humör o är precis lika lekfull o busig som jag brukar vara. Fast idag var jag ett strå vassare än vanligt. Jag hämtade 3 leksaker från min lek-låda o tokade på efter frukosten.


Min plysch giraff från New York är grymt rolig trots att den inte piper...






Pingu o min röda pipis fick stå för ljudeffekterna...




Ikväll har min moster Emma o fabror Magnus varit hos oss o ätit middag. Dom hade med sig blommor till värdparet o godis till värdvoffan....lucky me!!! 


Allt som ligger i "prassliga" påsar har en tendens att smaka grymt gott, så även dessa godisar. En häftig biefftekt av godis-ätandet av denna karaktär är att man får en lite mer "fresh" andedräkt.....vilket gör att man får pussas o mysa nos mot nos med tvåbentingarna utan taskiga kommentarer som att jag luktar skunk i munnen....o idag blev det riktigt mycket mys o gos...

Tass // Amanda 

Gårdagen i bilder....

Igår hade jag o matte en härlig ledig dag ihop.
Äntligen så fick jag följa med henne till moster Carina o den nya lilla tvåbentingen i familjen, Madeleine. Jag tycker det är super spännande med lill-tjejen o jag fick nosa lite på henne. Tids nog så kommer hon säkert tycka att det är roligt med voffar, men nu är hon för liten för att uppskatta en pälsklädd figur som mig. Tids nog så kommer nog lill-tjejen ha lite roligare leksaker än vad hon har nu, det fanns inga pipisar eller trulsor som jag kunde låna o roa mig med undertiden som tvåbentingarna gosade med lillan.


Vart är alla dom roliga leksakerna? Här finns bara ett baby-gym ju....
Sedan tog vi en promenad i området där dom bor o tittade på massa hus o njöt av en härligt kylig höst dag utan en massa regn o rusk, bara härligt väder!


Kom nu tjejer.... Ska ni stå där borta länge till??




Jag o moster Carina med vagnen
Det var skönt att slippa oroa sig för spårvagnar, bussar o cyklister på promenaden.

Sen åkte jag o matte hem, via nån affär som matte stannade till i o handlade. Jag hade ingne aning om vad det var som var så viktigt att göra påvägen hem, men jag blev varse om det när matte packade upp vad som hade inhandlats i affären.......en ny pipis!!! En ersättare för min lilla Ankis som inte är med oss längre! Tjohoo!!

 
Låt mig presentera Pingu mäster kocken!!!


Matte, du får skynda dig o ta kort.....


.....för nu blir det leka av....


Tass // Amanda

Samtal...

...tant veterinär har precis ringt matte.
Min blodvärden var jätte bra, inget fel på vare sig lever eller njurar... jippi ...

......nu ska vi bara vänta på vad hon har att säga om mitt urinprov, men det dröjer ytterligare någon dag.

Tass // Amanda

Form check

Inte ont anandes följde jag glatt med matte på en promenad till Landala idag. Till min stora förskräckelse visade det sig att vi hade ett bokat besök hos veterinären där. Dom hade visst flyttat till nya lokaler, men jag förstod med en gång vad som var på gång när vi klev in genom dörrarna. Matte var lite orolig för jag har börjat dricka en hel del vatten o kissar mycket mer än vanligt. Först bar det upp på vågen, stadiga 13,4 kilo visade den. Sedan gick tant veterinär igenom mig lite lätt o klämde, kände, lyssnade o tog tempen. Jag hade visst en liten högre temp än normalt, men jag känner mig inte trött eller hängig. Vi voffar ska ha mellan 38,5 - 39 o kroppstemperatur o jag låg på 39,2. Tant veterinär tyckte att jag var vid väldigt god form för min ålder o att jag såg mycket fräsch ut o hon hade inte gissat på att jag var över 11 år! Sedan bar det ut med matte på en liten urin-provs jakt. Det var inte speciellt kul o ha matte hängandes i hasorna för att försöka fånga upp några droppar i en gul plast-mojjäng, men hon lyckades trots allt med konst stycket. Medans dom analyserade urinprovet så togs det blodprov oxå för att kolla att njurar o lever är som dom ska. Sedan fick vi sitta o vänta i behandlingsrummet. Matte fick lite vatten när vi väntade o jag fick smaka på lite godis som fanns där inne....mums...


Det visade sig tyvärr att maskinen som dom kollar blodprov i havererade så dom fick ta nya blodprov för att skicka iväg till ett labb istället. Himla otrevligt att bli stucken med nål 2 gånger, men det innebar att jag fick smaka på godis ur den härliga skålen en gång till. Sköterskan tyckte att jag var så himla duktigt o sa "tänk om alla hundar var så snälla som du, vad enkelt vårat jobb hade varit då". Jag tror att matte växte ett par centimeter då o kände sig extra stolt över mig....


Nu ligger jag här hemma o är trött med 2 fina blåa bandage på mina tassar


Tycker kanske att jag kunde få ett mer voffigt bandage, men det ljusblåa bandaget med mörkblåa fiskar på kommer passa bra ihop med min jeans-jacka säger matte


Tass // Amanda

Om...

Om man inte betalar tv-licensen så kan man få en snigel på ögat....
..... Om man har dåligt matskåls-skick så får man mat på nosen...


Tass // Amanda

Testosteron fritt

I morse drog husse iväg på nån grej med jobbet o ska inte sova hemma. Då skulle man kunna tänka att jag o matte skulle hitta på massa mysiga tjej-grejer, som att ligga i sängen hela dan o äta massa godis o bara mysa. Men matte hade lite mer praktiska saker på "att göra"-listan idag. Vi har haft pälsvård i form av borstning o päls-klippning. Min långa päls på magen o på tassarna har friserats ganska friskt, jag förstår inte riktigt varför den stackars päls jag har kvar efter min stora höst-fällning måste minimeras så kraftigt?! Sen, som att det inte räckte, så åkte tandborsten fram o hela garnityret åkte på sig en rejäl rengöring. Det enda som fattas nu i avdelningen "höst städning av Amanda´s päls" är väl egentligen ett bad, men det får vänta tills det är garanterat fästing-fritt ute eftersom mitt fästinghalsband åker av då.




Vi fick höra nu ikväll att en voffa hade sprungit vilse o kommit bort från sin matte. Stackars lilla voffan är ute själv i kylan o mörkret. Jag o matte gick en extra runda nu på kvälls-promenaden för att titta efter henne, o kanske kunna locka med oss henne, men vi såg inte nån voffa alls. Hoppas att hon inte råkar illa ut o att hennes matte hittar henne snart.

Tass // Amanda

Nya upplevelser...

Tänk att jag vid 11 års ålder ska få göra nåt som jag aldrig gjort förut. (Att det finns saker som jag inte hunnit göra än....) Jag, matte o husse följde med moster Emma o fabror Magnus på en söndags-utflykt till Mjörn för att prova på fiskelyckan i sjön.


Mitt regn-täcke åkte på. Det duggade lite lätt av regn, o så var det lite kyligt oxå.


Åh...det var riktigt kul att åka båt....Kapten, gasa på lite så vi får lite vind i pälsen här framme!!!

När vi hade puttrat omkring i sjön ett tag så plockade fabror Magnus fram lite fiske-spön o jakten efter fisk påbörjades...eller så mycket jakt är det ju inte, utan mest lurendrejeri mot dom stackars fiskarna. Dom luras att det vankas käk o vips så har dom ett mord vapen i munnen i kämpar för sitt liv....hua...


...matte är djupt koncentrerad....bäst o kolla hur det går...


...jag tycker du ska sluta fiska nu matte o mysa med mig istället. Vi har inte pussats på länge kom jag på nu..


Kapten...finns det en chans att vi kan gå iland en stund? Jag skulle behöva sträcka på benen lite o kanske gå på toaletten oxå...."utgifterna" börjar ge sig tillkänna nu...




Den här ön verkar ju super.....bra val fabror Magnus (kapten)


Husse, gå inte för långt bort nu...vi ska snart äta säger matte o moster Emma..


Matte hade gjort en liten matsäck till mig, förrätt, huvudrätt o efterrätt serverades på ett ganska enkelt fast ändå trevligt sätt ute bland kottar o tallris.




Ska vi plocka ihop oss o dra ut på sjön igen?  

Inte förräns i slutet på våran utflykt lyckades fabror Magnus få napp. Han o husse hjälptes åt att få upp firren ut vattnet. Det var en ganska stor gädda dom fick på kroken, men den släppte dom tillbaka i sjön igen....




Hej då gäddis.....var rädd om dig!


Det var rätt kyligt den sista stunden i båten o jag frös en del. Tillslut somnade jag inlindad i en varm o skön filt.
När vi kom hem till oss i stan så blev det en snabb dusch av tassar o mage o sen hopp i säng för min del. Man blir trött av att vara ute i friska luften hela dagarna. Moster Emma o jag bokade in en båttur till våren, jag vill gärna åka båt igen men då får det vara lite varmare väder.

Tass // Amanda

Morgon mys

Morgon mys kan te sig på olika sätt...det kan var mys i sängen utsträck på rygg med alla 4 tassarna i vädret så tvåbentingarna kan ta på min mage o få ett belåtet brummande ljud till svar...det kan vara i soffan ihop kurad med huvudet vilandes på en mjuk skön tvåbentings arm...det kan vara mysigt att ligga utsträckt på golvet i värmen framför ett element...mys kan oxå vara att träffa en trevlig voffe-kompis på morgonkvisten o stifta ny bekantskap, o detta var fallet i morse. Jag o matte träffade en tax-kille som hette Valter.


Valter är en strävhårig tax. Han blev jätte kär på avstånd, för att sedan om möjligt bli ännu kärare när vi nosade på varandra. Han var lite för ung för mig, bara 2 år, men ibland får man som tik överse det där med åldern o njuta av tillfället att bli lite uppvaktad. Han hade bråttom hem till frukosten sa han matte när hon drog vidare med honom, det skulle visst serveras smörgås med skinka på. Undra om matte kanske kan anamma den typen av frukost-slternativ till mig oxå?! Om jag hoppas tillräckligt mycket så kanske det slår in??!!


Hej då Valter...ses en anna dag...


...nu tycker jag att vi oxå går hem o äter skinka..
Matte har varit på Femmans Zoo o köpt lite godsaker till mig, mina favorit pinnar, majs-kex o en påse markies. Det hade visst ramlat med en liten reflex att hänga på halsbandet oxå.

Det är ju viktigt att även jag syns bra i höst-mörkret....ibland tror jag faktiskt att jag syns bättre än matte, hon är inte lika mån om att sätta reflexer på sig själv som hon gör på mig.


Jag hör att det prasslar av godis-påsar matte....du har inte funderat på att tappa en eller två snart va?

Tass // Amanda

Bra start!

Veckan har börjat hur bra som helst. Matte gjorde en måndags-fint-dribbling a la Zlatan o tog med mig på spontan-besök till Utby igår. Det hade tydligen planerats promenad i höst-solen o att Nisse o Bettan skulle få tjejbesök. Inte mig emot för jag älskar ju överraskningar. Jag o matte gjorde den traditionella tomt-inspektionen när vi kom, o tänk att det fortfarande blommar i rabatterna hos Nisse o Bettan......kanske beror det på bra gödsel i rabatterna??


På våran promenad runt i området i Utby så stötte vi på älg-spår....som tur var så korsade inte våra vägar nån älgs väg, men matte blev lite skraj när moster Emma lurade henne att det kom en älg bakom oss...


Älg-spår


Matte, det är älg-fritt bakåt.....


...o framåt....


....kusten är klar!!!


Vi hittade en liten rast-plats vid Säveån...


Fasiken vilka smaskiga gräs-strån det fanns här matte....kan vi stanna en stund o äta lite tro?

Nisse var nog lite trött när vi kom hem igen. Vi bara nosade på varandra o sa hej, sen gick han o la sig. Bettan däremot var med oss tjejer hela kvällen. Hon var en riktig mysis igår o kunde inte få nog av kel o gos.


Åh, hej Amanda. Hur är läget tjejen???


...jag ser att din matte har tagit med sig den stora kameran idag.....Strike a pose...
Tass // Amanda


Tebax i stan!

Nu är jag hemma igen. Jag har varit hos min Stor mamma i 2 dagar o haft massa mys med henne o kattpojkarna. Stor mamma kom hem från USA i söndags, i hela 4 veckor har jag fått längta efter henne..o som jag har längtat efter henne...men nu tog vi igen missad "Amanda-Stor mamma"-tid med råge. Presenter i massor till tvåbentingarna hade hon med sig hem, o även till mig. Jag har fått en super snygg jeans-jacka nu inför hösten, precis i rätt storlek.




...vem var det som bus-visslade???...

Jag fick ett nytt smycke oxå, en fin lycko amulett. Matte ska bara fixa till nåt bra sätt att sätta fast den med på mitt halsband, sen ska jag ha på mig den varje dag.




Idag har jag hjälpt matte o sy gardiner. Hon slängde ut massa tyg på golvet o mätte o nålade till förbannelse. Ibland slank det ut nån svordom oxå......o då tyckte jag att det var dags att hjälpa till lite grann.


Det här tyget var snygg.....mjukt o skönt var det oxå...


...ska du sluta svära nu matte?? Jag kan ju alltid hjälpa till o flytta på lite nålar så det blir rakt, det ser rätt skevt ut just nu...

I morgon kommer farmor Inger o farfar Janne o hälsar på mig igen. Jag har sparat på mig lite pussar som jag ska överösa dom med när dom kommer.....tror jag ska satsa på den traditionella Amanda-pussen rakt på munnen. Ska bara göra en form-check på tungan först så den inte slutar fungera mitt i pussandets stund...


Tass // Amanda

RSS 2.0