Matte höll på att glömma...

Matte höll på att glömma vara med i Spoiled Dogs juni tävling. Tur jag påminde henne i tid!

Man kan vinna en vattenskål från Puppy Angel...dom är inte bara väldigt fina utan även grymt praktiska!
Gå in på www.spoileddog.blogg.se och tävla om en fin skål till din voffa där hemma, tävlingen pågår ända till kl 24,00 idag!!

Matte o jag hoppas att vi vinner den blåa vattenskålen!

Tass // Amanda

Gamla rutiner!

Jahopp, då var mattes semester slut och hon måste spendera viss tid av dagarna på sitt jobb. Det är hur trist som helst, men samtidigt öppnar det ju dörrar för annat mys.....husse-mys.
Idag har husse o jag tagit en behövlig sovmorgon. Jag var uppe tidigt o såg till så att matte kom iväg ordentligt till jobbet (var väl egentligen mest intresserad av att kolla om hon skulle ge mig nåt ätbart när hon rafsade ihop sin frukost), för att sedan återta min plats i sängen bredvid husse!
Men matte kom hem inte långt efter att husse hade gått, med sig hade hon en färsk 10 kilos (!!) matpåse till mig, direkt från min veterinär! Härliga tider med massa ny god mat i skafferiet!
Sen drog vi ut på mys på filt i parken.


Det är allt bra mysigt att ligga o kika på massa tvåbentingar o deras förehavanden i parken...


...o att knoppa en stund!

Tass // Amanda

Med en enkel...

... tulipan, på min bemärkelsedag, jag har den äran, jag har den äran att bli gatulerad!!!


Vilken födelsedag jag har haft. Jag har fått massa grattis-hälsningar från alla fina tvåbentingar som finns i min omgivning, o även från en del av mina fyrbenta vänner (både katter o voffar)!
Matte försökte börja dagen med frukost på sängen till mig....men trots att hon smög så undgår inte kylskåpsdörrens ljud min skarpa hörsel..... Så det blev frukost på mitt vanliga matställe, fast i en annorlunda tappning!


Köttbullebakelse!!! Min favorit bakelse.


- Säg varsågod nu då matte så jag får mumsa i mig godsakerna nån gång!


Mums!!

Sedan blev det ett kortare uppehåll i födelsedagsfirandet tills husse kom hem från jobbet. Då blev det både presenter o godisfika!


Födelsedags-brickan med 2 presenter från husse o matte, 3 påsar med foderprover som jag visst hade fått av min veterinär i födelsedagspresent och ett fat med mattes hemmagjorda leverkex o levergodisar.


Wow, 2 presenter...


- Men vad nu då...


....det ligger 2 (!!!) påsar med fin-godis här ju!!!


- Vad kan tänkas finnas i det här lilla paketet då?


..ännu mer godis!!! I´m in heaven!!!


- Tack snälla matte o husse! 


- Nu när alla paketen är öppnade o inspekterade så är jag redo...


... för lite fika!!! 

Idag är ju inte bara min födelsedag. Min fina bror Linus fyller oxå 12 år idag, men tyvärr så finns inte han hos oss längre. Han bor i voffe himlen nu med våran mamma Annie. Jag o mina tvåbentingar har tänkt på dig idag, våran fina lilla Linus!




Tass // Födelsedagsbarnet

2010 06 24

Vi önsker Amanda en glad och hälsosam födelsedag



Hundkex!

Ja, då menar jag inte ett kex på fyra ben utan sånt man får av tvåbentingarna som godis!
Idag har varit en speciell dag, för matte har gjort egna leverkex efter ett recept som hon hittade på Marie & Sheltie-ligans blogg (http://marieosindie.blogg.se/)
Leverkex:

1/5 kg lever
2 äggulor
1 liter filmjölk
1,5 dl majsolja
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1,5 dl majsmjöl
1,5 liter vetemjöl eller mer, beroende på hur hårda man vill ha kexen!

Mal eller mixa lever & tillsätt övriga ingredienser.


Rör & knåda degen tills den är någorlunda fast


Bred ut degen på ett bakplåtspapper i en långpanna
Sätt ugnen på 250 grader.


Grädda i 8 - 10 min.


Skär i bitar.
Kexen kan frysar otorkade eller torkas i ugn i 50 grader tills de är helt torra!!

Nu tog ju den där torktiden i ugnen hur lång tid som helst, o jag vågade inte lämna köket med risk för att missa nåt......men tillslut orkade jag inte hålla ögonen öppna...


Matte hade kex på 2 plåtar som hon torkade i ugnen o sen så har hon visst fryst in 2 stora påsar med otorkade kex oxå
 
Min födelsedag närmar sig med stormsteg o jag tror det är därför matte gjort sig till lite extra i köket med leverkex....men jag hoppas att min traditionella födelsedags-köttbulletårta inte glöms bort!!

Tass // Amanda

Målar lördag!

Jag o matte gick upp ganska tidigt för att vara en ledig lördag. Husse skulle jobba o jag o matte skulle visst iväg på nåt äventyr. Vi skulle åka ut till mattes farmor för att hjälpa till att måla om hennes garage. Mattes pappa föreslog att jag kunde hjälpa till o måla med svansen, men jag tycker inte om att kladda ner mig med massa färg så jag passade på att njuta av tillvaron i trädgården istället....på betryggande avstånd från färgpytsar och målarpenslar!


Självklart fanns det lite tid för bus o lek....




Mitt i all måleriverksamhet så bestämde sig tvåbentingarna för att fika. Matte hade köpt med sig lite smarriga bacon-godisar till mig. Men av erfarenhet så vet jag att man ibland kan tigga till sig nåt extra gott....matte går ju aldrig på mina trix, men mattes pappa var lika lättflirtad som husse. En liten varm nos i knät på honom genererade i hela två (!!) härliga skivor skinka!


Efter fikat passade det bra med en liten eftermiddagslur i solen!

När vi kom hem var matte så uppe i renoveringsvarv så hon gick loss i vårat pågående projekt "renovera sovrummet"! Jag o husse låg o tittade på fotboll medans hon grejade, o väntade på att det skulle serveras lite kvällsfika....o den som väntar på nåt gott väntar aldrig/alltid/ibland för länge.


....Vad nu då...


....matte du tappade det viktigaste ju....


...min kvälls godis!!

När tvåbentingarna inte såg (trodde jag) så blev frestelsen för stor....


Men vad vädrar min nos???..


....min påse med bacon-snacks...


...hoppas ingen ser mig nu....


Tass // Godistrollet Amanda

Igår hände det!!!

Igår hände äntligen det där som jag väntat på såååå länge.
Dagen började som vanligt med kort promenad i parken o frukost med husse. Matte hade massa saker att göra o lämnade mig o husse ensamma hemma hela dagen. Vi tvättade, var ute på promenader o åt......bara vanliga saker. Det var inte förräns matte kom hem på kvällen igen som lite roliga saker hände.... Matte kom hem sent med massa påsar o grejer...o min nos snappade genast upp en bekant doft...levergodisar!!


Ett helt kilo med smarriga sockerfria godisar finns i min godisburk nu!!

När maten o alla andra saker hade packats upp fick jag följa med matte till garaget o parkera bilen, det är alltid lika roligt att åka bil. På vägen hem från parkeringen så hände det fantastiska vid uteserveringen på "våran" restaurang.... Den fina collie-hanen som jag sett på avstånd var på uteserveringen med sina tvåbentingar. Jag såg honom först, innan ens matte såg honom. Vi hälsade på varandra o det blev en o annan puss med. Det visade sig att han är 11 år, precis lagom ålder för mig.


Han heter Colin o det var den finaste killen jag sett på länge, o det bästa av allt är att han är singel!! Colin´s husse tyckte att jag var jätte fin o frågade vad matte skulle ha för mig, men matte sa att jag är inte till salu....men sen la hon till att även jag är singel o hoppas att få träffa Colin snart igen!! 
Amanda   Colin

Tass // Amanda

Bild bomb

Nu när husse har jobbat två nätter så har jag o matte spenderat en del av förmiddagarna ute i solen för att itne väcka honom i onödan. Självklart tog matte med sig kameran, o detta blev resultatet.... Enjoy!!
















....som tur var så vaknade husse när vi kom hem o då kunde han o jag mysa på balkongen ihop...


Livet är underbart!!

Tass // Amanda

Flyttat!

Nu har matte o husse flyttat... dvs dom har flyttat sitt sovrum till vårat lill-rum. Jag var absolut emot själva flytten och gjorde vad som stod i min makt för att förhindra den genom att lägga mig i sängen då den skulle flyttas och att vara så mycket i vägen som möjligt! Trots mitt gedigna försök att stoppa flytten, så lyckades husse o matte att tömma sovrummet och dom sa nåt om att det skall bli fint där.....vad menas med det egentligen?? Inte att det skall hamras o bankas en massa hoppas jag...


..Men vad nu då?? Varför ligger det verktyg i sängen för??  Säg inte att det skall renoveras igen.....

Jag började ana ugglor i mossen när det plockades fram grejer som tvåbentingarna mätte väggarna med. Matte lovade dock dyrt o heligt att det inte skall hamras nåt (jag gillar inte alls det där), utan det skall spacklas, slipas o målas bara. Skönt det för nu har det äntligen blivit hyfsat tyst i lägenheten bredvis oss, o det skulle ju vara trist om all oljud flyttade in hos mig istället..... Såhär i efterhand så måste jag säga att det inte var så farligt med flytten trots allt....ganska trevligt faktiskt. Sängen är precis lika mysig som innan o jag sover lika gott i den som alltid.


Men va fasiken??! Matte sluta upp o terrorisera mig med den där blixt-mackapären...


...jag försöker faktiskt sova här!!!

Tass // Amanda


Härlig helg!

Jag o matte har haft lata dagar hela veckan. Vi har bara gjort saker som har varit mysiga o varit med varandra. Just nu har jag ett väldigt stort behov av att vara alldeles i närheten av matte hela tiden o sover, ligger, sitter o står helst där hon är, med en max gräns på 2 meter mellan oss. Det är ju lite lurigt det där, för jag har märkt att matte ibland har en tendens att inte riktigt se sig för o byter färdriktning hur som helst. Vet inte riktigt om det är så att hon är lite semester-trött eller bara ovanligt ouppmärksam, men hon börjar lära sig nu att där hon är där är jag med.
Vi har fått nya grannar nu förresten. Dom har inte flyttat in än utan är bara här o renoverar....åh gosse vad det hamras o bankas inne hos dom. Det är ett helt lag av renoveringskillar som är där o dom för ett fasligt liv. I sann vakthunds manér så skäller jag en del på oljudet...hur skall jag kunna veta om det är hanverkare som bånkar eller om det är inbrottstjuvar som försöker hacka sig igenom väggen?!?.
Hur som helst så har matte (dom dagarna vädret tillåtit) valt att ta med mig ut på mys i Haga eller i parken för att både jag o alla våra grannar ska få lite lugn o ro från skällandet.
                        
                                            







Igår åkte husse iväg tidigt på morgonen för att hitta på nåt roligt för att fira att en kompis skall gifta sig. Då passade jag o matte på att bjuda hit moster Emma. Det har varit jätte mysigt att rå om henne o mysa lite här hemma hos oss, synd bara att tiden går så fort när man har roligt!
Men moster Emma har oxå semester nu så jag gissar på att det inte är sista gången som vi "lång-myser" under den närmsta framtiden...


I stort behov (snarare stort sug) efter godis under kvällskvisten, så charmade jag husse o matte o spexade lite extra för att jag skulle få en sån där god Dentastix.....


...o det gav utdelning såklart!!! Jag vet hur man ska få tvåbentingarna dit man vill ha dom!


*mums*


Tass // Amanda

Slappa dagar...

Jag o matte har semester nu....eller jag har ju semester varje dag, men nu har jag det ihop med matte o det är speciellt. Framförallt är det roligt! Vi gör bara massa mysiga o trevliga saker ihop. Igår var ett sånt exempel....då packade vi ihop oss o åkte till moster Emma, fabror Magnus o mina polers...


...Fabror Nisse....


...o Bettan Bus!

När tvåbentingarna kollade på film på hög volym så valde jag att softa lite med Nisse istället. Både han o jag är ju lite till åren komna o uppskattar inte stoj o stim i tid o otid. Det är viktigt med "mitt-på-dagen-mys" så man orkar med allt som ska hända under dagen....


Pass på Nisse, nu kommer matte med den där blixt-maskinen igen....


...var det nån som sa mat???

Det var nån som sa mat faktiskt...men den var visst inte till mig. Tyvärr blev frestelsen för stor, så jag satte i mig en del av Nisses o Bettans mat innan nån tvåbenting hann stoppa mig......sen fick jag skämmas. Matte sa till mig på skarpen, även moster Emma, o det blev lite pinigt efter det. Jag sa förlåt till Nisse o Bettan, men dom sa att det inte gjorde något....fast nu är det ju inte dom som bestämmer att jag inte får äta deras mat... Tur att dom är så förstående för mitt glupska beteende. Nästa gång dom skulle få mat så bestämde matte o moster Emma att vi skulle gå på en promenad så att det blev lite mat ro i köket. På våran prommis träffade vi på en annan katt som bodde i området.

 
Den blev inte tok-glad av att se mig direkt, kan bero på att jag skällde på den, så den gömde sig under en bil. Hur god vän jag än är med vissa katter, så är okända katter utomhus så lockande att jaga på nåt sätt. Det är väl inte för inte man brukar säga om ovänner, "som hund o katt"!!

Tass // Amanda


Årets viktigaste dag.

Årets viktigaste dag närmar sig med stormsteg.
Vad kan det vara för en dag undrar ni kanske då....jo, den 24;e juni fyller jag nämligen år, nummer 12 i ordningen! Efter alla mina 12 tvåbentingsår så har jag hunnit både önska mig o få massa fina o bra saker i födelsedagspresenter av mia tvåbentingar. Förra året önskade jag mig en egen hare, men det fick jag inte. Men som en extra gåva förra veckan så fick jag en pipis-hare av matte som hon köpte till mig i USA. Jag hade helst av allt velat haft en riktig, men det går inte o en pipvariant är ju det närmsta man kan komma.


Min hare!

I år önskar jag mig självklart nåt som går att äta. Det finns bara en sak som jag egentligen saknar i mitt liv o det är en kille. Jag hade en superfin sheltie-kille (Andy) där vi bodde förut, men här har jag inte riktigt hittat nån i min smak. Det klart att det blir flyktiga möten i parken, på stan o i slottskogen med uppvaktande killar...men jag vill ha en kille som jag kan pussas o mysa med...en kille som har DET... Undra om matte kan fixa det?! Jag vet ju att det finns en superfin collie-pojke i trakterna, har minsann sett honom på avstånd ett par gånger, men vi har aldrig träffats nos mot nos. Undertiden som jag väntar på mötet med stort M, så får jag roa mig med dom andra pojkarna...






Tass // Amanda

Uppskattat besök

Jag o matte har hunnit med att åka o hälsa på moster Carina o lill-tjejen i veckan. Matte hade köpt en haklapp till "lillan" och vi hade även med oss en nallebjörn som matte hade vunnit i USA.


Jag brukar inte behöva ha med mig nåt annat än mig själv för att göra lill-tjejen glad. Moster Carina gör vad som står i hennes makt för att lära lillan att säga Vov Vov till mig, men just nu så säger hon inte något riktigt tvåbentingord utan hittar mest på egna ljud.


När vi var där så var det ganska varmt o efter att jag hade solat mig på altanen så blev jag rätt flåsig...o det ljudet snappade lillan upp, och härmade mig samtidigt som hon tittade o pekade på mig.
Tänk vad hon lär sig fort.....o vilken bra lärare jag är...



Idag hade dom ett inslag på Tv 4`s nyhetsmorgon angående sommarplågor för hundar. Dom tog upp massa bra saker som man som voffeägare bör tänka på o olika faror som lurar i buskarna som vi kan bli sjuka av o skada oss på. Dom gick även igenom bra saker som man bör ha hemma i sitt medicinskåp. Ett tips till alla er voffeägare är att gå in o titta, det var mycket intressant.

Tass // Amanda


Ordningen återställd!

Nu är ordningen återställd här hemma igen!
Dvs matte o husse har kommit hem från sin semester, så även jag. Jag har haft super mysigt hos min Stor mamma o B B. Vi har gjort massa roliga saker o jag har fått följa med Stor mamma på massa galejs.
Hos min Stor mamma så har jag en snutte kudde, o matte tror att jag kanske har snuttat på den under veckan....hon bestämde sig nämligen för att bädda med min kudde i sängen o det uppskattades välldigt mycket. Har sovit på den i 3 dagar nu o det är så mysigt.


Min alldeles egna kudde....


.... I love it!!!

Nu börjar det underbara sommarvädret ge sig tillkänna. Jag o matte passade på att njuta en stund av härlig sol på en filt i parken igår.






Matte har lovat mig att vi ska ha massa flera "filt-mys-i-parken" dagar framöver då hon kommer ha semester i 3 veckor nu.....HÄRLIGT!!!!

Tass // Amanda

RSS 2.0