Fånga dagen....

... Carpe diem..... Fånga dagen....














Tass // Amanda

Vitsippan...

...ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår! 


Vi har sett dom vackra små blommorna!!
I slottskogen har våren kommit på riktigt, det är väl egentligen bara lite värme som fattas nu. Vi hann tack o lov med att njuta av solen innan ett oväder innehållande, snö, hagel o massa regn drog in över stan.






Tass // Amanda

Picknick.

Japp, årets första picknick är avklarad.
Jag, matte o moster Emma trotsade den kalla vinden o bestämde att det var på tiden att vi skulle ha lite picknick i solen o i kall vårvind. Jag fick tyvärr äta hemma, men lite gott kallt vatten hade jag med mig till parken iaf. Det var inte jätte mycket folk i parken, men det fanns massa folk o voffar som passerade o jag hade fullt upp att hålla koll på allt kul som hände...







Idag har jag, husse o matte varit ute på lite shopping. Jag fick lite godis o nya bajspåsar, rosa med dödskallar på. Fräcka var dom o matte tycker att när man ändå skall "städa undan" efter sig (mig) så skall man göra det med lite finess! När vi ändå var ute med bilen så passade vi på att åka o hälsa på moster Carina o lill-tjejen oxå.


Du tänker inte ta tag i mina morrhår nu va tjejen??

Matte satte lill-tjejen i sin gå-stol efter att hon hade ätit. Vet inte riktigt vad det var i den där maten, det blev en jädra fart på henne efter det. Hon sparkade sig fram i ett bra tempo, o det var lika bra att försöka komma undan om man inte ville bli påkörd. Tror att det kanske är dags att berätta för henne om högerregeln, hastighetsbegränsningar o att gångtrafikanter har företräde...hon verkar inte riktigt ha koll på det...




När rusningstrafiken var som värst så kändes det som ett bra val att fly undan o ha lite kvalitetstid med moster Carina istället.


Tass // Amanda

Majblomma!

Idag var det säljstart för åets majblomma. Matte köpte såklart en till mig, som skall sättas på min sele. I år är majblomman ljusblå och grön, passar fint ihop med förra årets rosa blomma.


"Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vi arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige."








Igår åkte jag på mitt vårbad. Det var dags att tvätta bort vintern ur pälsen. Matte har köpt ett fästinghalsband som skall åka på i slutet av veckan o då är det lika bra att vara ren o fräsch. Att bada efter halsbandet satts på gör att den önskvärda effekten av halsbandet mattas av, o det vill vi inte äventyra!

Tass // Amanda

Sköna Söndag!!

Jag o matte hade lite husse-fri tid nu i helgen. Husse-fri tid och fint väder är en kombination som oftast brukar innebära att vi tjejer gör nåt mysigt ihop. Jag trodde först att matte hade "missat" att det var fint väder för hon höll på med massa golvvård, skovård o annat trist hushållsarbete. Men tydligen så hade moster Emma ringt o bjudit över oss till Utby på lite trädgårdsmys o middagsmys....
...så matte packade ryggan med mat till mig, leksaker, godis o handduk till tassarna o sen bar det iväg med siktet insällt på Utby! 
 
Väl i Utby vankades det utomhusaktiviteter. Moster Emma höll på att frissera ett bautiskt träd o fabror Magnus grejade med sin båt. Matte hjälpte moster Emma att knipsa alla kvistar från trädet i mindre eldningsbara längder. Mitt i allt stök så fann dom tack o lov tid att leka med mig, jag jagade både pingu o tennisboll med glatt humör o skall på gräsmattan. 


Nisse ville oxå komma ut till oss o njuta av vädret.....


Vilket hundliv det är här ute....vad gör ni egentligen?


Hej Nisse-kompis! Vill du vara med oss o leka??? 


Tack tjejen, men jag är inte riktigt upplagd för att leka idag. Jag går nog in igen o kollar om mat-fén lagt nåt gott i min matskål...

 
...Ok, jag kan komma in o hjälpa dig äta...ehm...titta sen...


...ska bara mysa klart i solen först...

Matte gick på Bettan-jakt när vi var klara utomhus. Hon hade hittat värsta mys-platsen precis bredvid en stor leksakshund....förstår att hon tyckte det var mysigt att ligga där..... 

Tass // Amanda


Oplanerad dejt.

Jag o matte drog på en promenad till Slottis idag. Matte tyckte att det var lika bra för husse behövde sova efter sin natt-tjänstgöring, o sedan så var det skönt promenadväder ute oxå.
Jag träffade en intressant liten voffe-kille i Slottis, och kärlek uppstod på ett ögonblick. Framförallt var det nog han som blev kär (ingen klandrar väl honom för det), jag blev mest glad över att bli uppvaktad. Matte gjorde ett tappert försök att fånga "vårat moment" på bild....det gick väl sådär, men jag tycker ändå att dom få bilderna matte lyckades ta är värda en plats här på mitt forum!!
Amandas o Juanes lekstund förevigad


....Hola.....Trevligt att råkas "guapa"....


...Heter du Juanes?? Då är det nog dina tvåbentingar som ropar där borta....


....Japp, det är min husse, matte o deras polers......


...måste dra bruden... Puss, vi ses!

Om jag känner matte rätt så kommer vi hamna i Slottis många gånger i vår o sommar, så jag håller tassarna att jag får träffa denna lilla spralliga charmör igen. Kanske hans husse o matte oxå tycker om att gå till Villa Belparc o fika när vädret tillåter......om dom gör det så ökar ju Juanes chanser markant att få träffa en galant lady igen






Tass // Amanda

Glad Påsk!!!

Glad påsk önskas alla mina läsare! Hoppas ni får en trevlig och mysig helg med massa gos, mys och godis!
Jag har fått en påskgodis-påse av matte idag...tänk vad mycket godis jag har i mina gömmor nu!


Wow....är det vad jag tror att det är??...


....det ser änna så ut....


...jag skulle gärna smaka på det där markies-kexet matte....

Efter godisutdelningen så vankades det en liten morgon promenad i solen






Tass // Amanda


Tjuvstartat...

....på mitt påskgodis.
Jag har fått tjuvstarta på mitt påskgodis som jag har fått av min Stor mamma. Matte fick mitt godis redan förra veckan, så det har fått ligga till sig här hemma o bli extra mumsigt. Matte o husse har redan ätit upp sitt godis dom fick, så det är inte mer än rätt att även jag fick gå loss på mitt godis så här dagen innan påskafton.


Schamckos är en klassiker som alltid är lika gott, men den andra påsen har jag alldrig smakat förut....


...till mig???


...tack snälla Stor mamma!!!

I morgon är det påskafton o då är det dags för alla påsk kärringar att dra till ett ställe som heter Blåkulla med en kvast som färdmedel.....o jag hoppas innerligt att matte inte drar iväg nånstans utan stannar hemma med mig....

 
Tass // Amanda

RSS 2.0