Jag blir så....

...lycklig av att vara i solen, den gör mig glad

Jag o matte skulle ha en lång skön sovmorgon idag, men nån granne som lekte "byggare-Bob" under morgonkvisten satte visst stopp för det...till min fördel faktiskt, fast det visste jag inte då!! 
Vi vaknade upp till, förutom det hemska borr- o slip-oväsendet, att en massa härliga solstrålar letade sig in i sovrummet genom halvstängda persienner o gjorde sovrummet både varmt o ljust. Jag tror att matte tvekade i max 3 sekunder ifall hon skulle gå upp med en gång eller inte, det var väl ungefär den tiden det tog för henne att förstå att husse inte glömt en lampa på i rummet när han gick till jobbet utan att ljuset i rummet berodde på den stora gula lampan som finns utomhus!!
Efter att min delikata frukost bestående av kyckling-knartar, ris och vatten serverats så fick jag snällt vänta på att matte skulle bli klar med sin frukost (matte har nämligen inte riktigt samma intressanta bordsskick som jag dvs kastar i sig maten o hinner knappt uppfatta vad det smakar), sen bar det ut för att njuta av härlig vår-morgon!
....med en liten kamera som sällskap såklart

Bildkavalkad på solkysst Amanda!!








Matte, sluta upp med fotograferingen nu.....jag ser en potentiell polare där borta....jag skulle jätte gärna vilja gå dit o hälsa...kan vi inte det?? SNÄLLA??!?!

Jag brukar inte tycka jätte mycket om andra voffar som hör hemma i terrier-rasen, men idag så såg jag en trevlig liten voffa som jag kände att jag ville hälsa på. Det visade sig att min magkänsla om "madame Terrrier" stämde väldigt bra......hon var sådär lagom sprallig och busig, precis som jag! Hennes matte började med att ställa en mycket underlig fråga till min matte, hon frågade om jag var tyken..??!?!... Enligt slangopedian så betyder tyken följande;
"Medvetet otrevlig eller uppkäftig. Tyka sig = vara otrevlig eller plump för att provocera."  Många saker har jag blivit kallad under mina 12 år, men aldrig tyken. Hon blev iaf glad över att vi kom så bra överrens o att det visade sig att jag faktiskt är väldigt snäll!
 

Förresten.....jag vet vart påskharen har gömt/glömt alla sina ägg....dom finns i närheten av min "morgon-toaletts-runda" i en jätte stor korg.....


På påskafton tänker jag minsann roffa åt mig ett ägg eller två om det finns några kvar då!

Tass // Amanda


Vårtecken!

Har ni sett några vårtecken än? Om inte så kan jag tipsa om att våren har anlänt till Vasastan! Just nu blommar det krokusar på ett ställe vid min toalett-gräs plätt, men det dröjer väl inte länge förrän hela Hagaparken står i blom.






Dom stora is/grus högarna ligger fortfarande kvar på min lilla gräsmatta, men nu ser man hur mycket skräp som gömmer sig i högarna.....det kommer fram lite allt möjligt o det ser nästan ut som en sophög.


Matte har uppdaterat min låda med "toalett-artiklar". Denna gången fick jag 3 rullar i härliga vårfärger. När man är en stads-voffa så måste tvåbentingarna plocka upp allt man "lämnar" efter sig, o matte tycker att det är trevligare med bajs-påsar i lite roligare färger än dom traditionella svarta påsarna.

 
Matte fick även nya små rullar med "skit-påsar" av hennes kompis Monica. Monica köpte dom i Köpenhamn, o det är ju super gulligt av henne att tänka på oss när hon är ute o reser. Rullarna är perfekta för matte att ha i handväskan (mäter endast 5 cm), så hon aldrig behöver riskerar att plötsligt stå utan påsar på våra promenader i stan. Tack så hemskt mycket Monica!

 


Tass // Amanda


Krylbo..

Det finns en liten stad halvvägs till Ånge som heter Krylbo, o där har jag tillbringat hela förra helgen med matte o moster Emma. Det vankades långfärd (42 mil enkel väg) i bil o 3 nätters övernattning hos moster Emmas syster Hanna i Krylbo med bara massa tjej mys.

Jag hade ingen aning om att matte hade planerat en spontan helg-resa med moster Emma, men började ana ugglor i mossen när matte kom hem från jobbet o började packa en väska med min matburk, 2 pipisar,  mina rese-matskålar o massa bajs-påsar. Av erfarenhet så vet jag att det brukar innebära att vi ska åka nånstans när alla dom där grejerna packas ner. Även min borste åkte med, jag har nämligen bestämmt att våren är här o fäller grymt mycket just nu. O det är kanske inte jätte trevligt att åka iväg på besök hos en tvåbenting o fälla massa hår överallt.



I Krylbo mötte vintern våren....gräset mötte snön....geggemojja mötte mina tassar!


Bakom Hannas hus kunde jag gå på toaletten i vårens tecken, eller i vinterns tecken...bara att välja efter eget tycke.....


...med vacker utsikt över Dalälven! Vem har en sån utsikt på sin toalett?! Inte husse o matte!

När tvåbentingarna hade tvåbentings mys, så passade matte på att göra hemma gjord godis-gömma till mig. Hon hade "glömt" ta med sig godis-pinnar till mig så då gömde hon lite levergodis i en tom toarulle som jag fick roa mig med en stund. Matte brukar säga att det är bra att stumilera hjärnan lite, dvs jag får fundera o slita för att få tag på godiset.....personligen tycker jag att det är onödigt, men jag har inget val när hon får sånna idéer.


Yummie....det luktar smaskens i den här rulle-godis grejen...



Hanna bor granne med en pisse, o en väldigt vacker sådan. Vi mötte honom en morgon när vi skulle ut på lite "väder studier". Han blev inte jätte glad när han såg mig.....


...jag gjorde ett litet utfall mot honom o skrämde honom. Så här med facit i tass så var det nog inte ett så bra drag från min sida. Det var nog det som gjorde att han smög efter mig...


....runt parkeringen...


...och till baksidan av huset....

Moster Emma lockade lite på honom o försökte få honom att släppa fokusen på mig...


Det funkade väl i 3 sekunder...sen kurade han ihop sig o gick till anfall mot mig. Jag blev jätte besvärad o ville gå hem igen. Då blev både matte o moster Emma lite beskyddande, o försökte skrämma bort honom. Men det bet inte alls på honom, han var alldeles för djärv o tuff för att ens fundera på att lämna mig ifred.

Helgen försvann i ett nafs o när vi skulle åka hem så hade ett otrevligt snö-oväder dragit in över Dalarna. Det kändes inte alls så roligt att behöva åka hem i snö-storm. Hade det gått så hade vi stannat en dag till....men både matte o moster Emma skulle ju börja jobba på måndagen.





Jag hoppas att jag kanske får tillfälle att åka upp till Krylbo o hälsa på Hanna någon mer gång. Det var hur mysigt som helst att vara hos henne o jag blev väl omhändertagen o ompysslad hela helgen (trots att jag hade en tendens att skälla på henne ibland...eller ganska ofta..).


Tass // Amanda


Top 14

Just 14 är så många leksaker som jag har i mina ägor. Pipisar är överrepresenterade i min gedigna leksaks-samling. Dessa små ljudliga juveler är så himla roliga, dels för att dom låter men oxå för att jag kan underhålla mig själv utan att en tvåbenting måste agera lek-kamrat....inte för att det blir på nåt sätt mindre kul med lek-sällskap, men ibland så har dom helt enkelt inte tid att leka....(hemska tanke)... 
Man kan undra om jag måste ha så många olika leksaker o svaret på det är: Ja det är ett måste, för alla pipisar o plysch-drag-leksaker fyller olika syften i min lekfulla värld. När tex matte eller husse kommer hem från jobbet då tycker jag att det är roligt att välkomna dom hem med lite pussar o kramar. När den delen är avklarad så brukar jag hämta nån av mina "plyschisar" o visa upp hur roligt man kan ha med dom. Det brukar dom alltid tycka är roligt o hänger gärna med på buset.


"Välkommen hem gänget"

Då matte diskar, lagar mat eller bedriver nån annan hushållsnära tjänst så passar det alldeles ypperligt att vara med på ett hörn med en pipis. Då är det bra om man väljer en hyfsat platt pipis eller en plyschis med pipis inuti, som man med varlig nos lägger precis bredvid mattes fot så kan hon trycka på den med sin fot samtidigt som hon grejar med sitt. Detta funkar alltid en liten stund, hon brukar nämligen ledsna snabbt på just detta lek-moment. Varför förstår inte jag riktigt, det är ju perfekt att förena nytta med nöje!


"Hushållsnära tjänster gänget"

Men den bästa lekstunden är när jag, matte o husse har långa mysiga frukostar ihop, dvs dom äter länge medans jag som vanligt kastar i mig min mat. Då passar jag på att hämta 4-5 leksaker som jag bjuder in tvåbentingarna till att busa med. Matte brukar alltid vara med på noterna o vi betar av både pipisar o plyschisar.


"Frukost gänget"


Hela gänget samlat!


1, 2, 3... Är du säker på att du lagt tillbaka alla mina saker nu matte?


..11, 12, 13, 14.... Alla verkar vara samlade igen!

Matte, nu tycker jag att du ska ställa tillbaka min lek- o bus-låda där den brukar vara så skall jag vänta in husse


Tass // Amanda


Värt besväret...

Igår tog jag o matte en liten promenad ner till min Stor-mammas jobb. Hon hade ringt till matte och sagt att vi skulle komma ner till henne för hon hade gjort egna levergodisar till mig. Jag älskar min Stor-mammas levergodisar. Hon torkar lever i ugnen för att sedan skära upp dom i små härliga delikata bitar.


Tyvärr så var ju vädret lite sådär när vi gick till cenralen, o jag hade smuts o lort ända upp på magen.


Amanda "lort-fia" Liljeström

Så när vi kom hem så vankades det ett besök i duschen....det är ju inte helt kul, men det var helt klart värt besväret för att få tag på det där underbara "bruna godis guldet".
Idag har jag o matte varit ute i Hagaparken o gottat oss i den härliga vår solen....det blir riktigt varmt i solen o vi passade på att sitta en stund på en parkbänk o njuta. Det var vi o massa skol-tvåbentingar som satt där.


Åh, vad gott solen värmer....


...kanske ska passa på att börja jobba upp en snygg solbränna?!...

Det var ju inte meningen att vi bara skulle sola oss, vi (rättare sagt jag) hade ju ärende ute i parken. Men det kom en lös voffa o satt stop för mina förehavanden. Precis när jag skulle "pudra näsan", då kom han fram rusandes från ingenstans o började hälsa rätt burdust. Nån måtta får det ju lov o vara...man kan inte gå på som en ångvält när en dam uträttar ärenden... Nej, jag fick helt enkelt agera o säga till honom på skarpen med blotta tänder o ett dovt morr. Han fattade vinken o jag hoppas att han inte gör sådär någon mer gång. Han var ju inte dum elelr elak, men det passade sig inte att göra så just då!
När matte märker att det inte är nån hotfull voffa som kommer fram så brukar hon låta mig få säga till själv om det blir för närgånget eller hårdhänt, det brukar ju funka bäst om vi voffar får prata vårat språk utan att tvåbentingarna lägger sig i.


Soliga tassar // Amanda

Väntar...

Husse o matte har hållt en hemlighet för mig, men idag berättade dom vad som komma skall... Eller rättare sagt vilka som kommer hit. Farmor Inger o farfar Janne kommer idag o ska bo hos oss hela veckan. Åh vad roligt...hoppas dom kommer snart!


Tass // Amanda


Påstående...

Jag vet inte vem det är som kommit på den klatschiga slogan som pryder dom flesta papperskorgarna i stan.... "Tänk att alla gör som Sara, kastar soporna där dom skall vara"


Nu är det faktiskt så att dom flesta gör faktiskt inte det, så jag tycker att man skall byta ut ett litet ord så att det istället för ett påstående blir en uppmaning. Tycker att det skall stå "Tänk om alla gör som Sara" istället för "Tänk att alla gör som Sara". Ni ska bara veta vad mycket skräp, sopor o annat otrevligt som har kommit fram ur snö-gömmorna när det har töat.

Tass / Amanda


Skadad "raffis"

Min stackars "raffis" är skadad!
Matte upptäckte idag att han hade ett ben-brott på vänster ben, så fruktansvärt!!


Tur att matte har lite "sjuksyster"-talanger o kunde starta operation benbrott o sy ihop skadan på min "raffis". Nu är han som ny igen o redo för massa bus o tok...






Snyggt gjort matte, han är helt återställd nu!


Äh...matte sluta upp o dumma dig nu...

Tass  // Amanda

Award!

Jag har fått en super fin award av min moster Carina som hon har gjort till mig!

Tack så hemskt mycket, det värmer i mitt lilla voffe-hjärta!

Tass // Amanda


Efter snö kommer regn kommer kyla igen...

Största delen av all snö har regnat o töat bort dom senaste dagarna. Men nu har visst kylan kommit tillbaka igen. All slask har frusit till is igen och det ligger tjock is på gatorna. Det är grymt lurigt, så man får ta det försiktigt o se upp vart man sätter tassarna.
Dom stora snö-bergen som ligger runt Hagaparken har nu blivit stora isberg istället. Dom kommer säkert finnas kvar länge o påminna oss om vilken vinter vi haft.




Ännu en dag med frisk o kall luft mot nosen och stålande värmande sol i pälsen...HÄRLIG!






Tass // Amanda




Tiden tassar på

Två roliga saker hände mig i förra veckan.
Den första var att jag fick åka o gratulera min moster Emma på hennes födelsedag. I present av mig fick hon extra många o goa pussar. Min home-boy Nisse hade varit lite dålig o han går på medicin nu efter att moster har varit hos fabror veterinären med honom. Det var skönt att få komma o hälsa på honom en stund o se att han mådde lite bättre. Han låg mest o mös i soffan, o det skall amn göra när man inte känner sig så pigg.

Det andra roliga var att moster Carina, mobror Henke o lill-tjejen kom o åt middag med oss.
Denna gången upptäckte jag nåt som jag har missat förut. Jag tror minsann att lillan har en egen liten variant av en pipis i sina ägor....o jag blev grymt nyfiken på den....

 
- Vad är det för nån rolig grej du håller i? Är det en leksak?


- Jasså...en napp... Hmm, ingen aning om vad det där är så den får du behålla själv!

Tass // Amanda

RSS 2.0