Svalelag

Vi hade fått en ny liten granne i våran svale idag.
En stackars liten fågel hade förvirrat sig in o bosatt sig i en stor blomma på våran våning.
När jag o matte skulle gå ut på en liten mitt-på-dagen promenad så kände jag med en gång doften av den lilla fågeln. Jag försökte lokalisera vart doften kom ifrån o det var då matte såg den i blomkrukan där han satt o kvittrade...eller så ropade han på sina kompisar, det var lite svårt att höra vad han sa...


Han blev naturligtvis rädd när vi kom och försökte fly ut genom fönstret...tyvärr satte glasrutan stop för hans flyktförsök. Matte blev rädd att han skulle skada sig när han flög in i rutan så vi gick ut för att inte stressa honom.


När vi kom in igen så hade en granne öppnat ett fönster o fågeln var ute i det fria igen hos sina kompisar.

Nu börjar dagen då mina stygn skall tas att närma sig, närmare bestämt på måndag. Det ska bli skönt att bli av med dom däringa trådarna på magen, det klias o sticks o jag är less på både dom o min tratt.





Tass // Amanda

Bättre o bättre dag för dag...

Igår kväll åt jag min sista värktablett, nu har jag bara 2 dagar kvar med min anti-inflammatoriska medicin kvar. Matte bakar in tabletterna i smarrig leverpastej, så inte gör det mig nåt att jag får massa tabletter under dagarna....snarare tvärtom...jag har ju ingen aning om vad jag stoppar i mig, men gott är det....
Det drar o spänner en hel del i mitt sår, o jag tycker det är lite obehagligt när det blir sådär. Då brukar jag göra ett tappert försök att finta bort det onda genom att smyga omkring o hoppas på att det dumma fastnar nånstans på vägen, tyvärr misslyckas jag alltid med uppdraget.
Igår tog matte av mig mina bandage, dom fyller inte så stor funktion längre.
Doktorn har sagt till matte att det endast är korta promenader på max 10 min och absolut ingen ansträngning för min del som gäller dom närmaste 3 veckorna. Det är väldigt trist att inte få den motionen jag är van vid.
Men när tratten åker av o de vankas toalett-besök så bli jag så himla glad o sprallig o har svårt att tygla mina känslor, o ännu värre känns det när det visar sig att jag bara hamnar i parken en stund.




Jag o matte har hittat världens fräckaste fågelbo ute vid min toalett.


Det är visst inte bara tvåbentingar som bor i höghus, även fåglisarna i stan gör det...o alla har egen ingång, värsta lyxen ju....
Jag har svårt att låta bli mitt sår på magen då jag inte har tratten på mig, så det blir endast korta stunder utan den på inomhus. I början tyckte jag det var väldigt läskigt med den där tratten, men nu har jag vant mig såpass så jag tom kan sova med den på.

 
Tass // Amanda

Ny opererad!

Idag kom matte o moster Emma o hämtade mig hos veterinären vid kl 16,30.


Husse lämnade mig hos veterinären kl 8 i morse och det vankades nåt så hemskt som operation för min del. Matte hittade en knöl på min mage i förra veckan o tant doktor sa att det var en cancer knöl som vi skulle ta bort så fort det bra gick. Då jag ändå skulle sövas så passade matte på att boka in både tandstensborttagning och en ordentlig kloklippning.
Nu går jag på stark smärtstillande medicin o antibiotika (är helt groggy just nu).
Hela dan har jag varit på City hund o kattklinik o tjejerna har tagit bra hand om mig.
Jag fick smärtstillande precis innan vi gick hem och den började inte verka förrens vi kom hem, tack o lov, o fy vad groggy o snurrig jag blev. Matte o moster Emma har suttit med mig hela dagen o det kändes skönt.
Nu blir det ingen motion för min del, doktorn rekomenderade endast korta toalett besök ute på max 10 minuter i 3 veckors tid. Medicinen skall jag äta i 7 dagar o mina stygn skall tas om 10 dagar.
Matte köpte extra god o dyr mat till mig idag, jag tror hon ville fjäska lite


Denna lilla burken delades upp på två måltider, jag har ju inte ätit sen igår och matte ville inte att jag skulle bli "kräkis" för att jag vräkte i mig maten....en ful ovana jag har när jag äter...


Mina ben är bandagerade pga att jag fått dropp o fått smärtstillande, o matte tyckte det var fina bandage jag har fått.


Jag har fått en flaska med antibakteriell lösning till mina tänder oxå som skall användas en gång i veckan ihop med en tandborste för att hålla borta tandsten och inflammation i tandköttet.

Hos veterinären fanns världens finaste lilla skylt...


Det fanns inga katter parkerade när vi var där.

Avslutar med en rolig sak som hände idag, kl 17,42 blev jag "voffster" o matte blev moster....min moster Carina o hennes Henrik fick en fin liten flicka idag. Grattis!!!

Tass // Amanda

Besök hos BB...

...nej det är inte på det BB ni tänker på (moster Carina har fortfarande en kalas-kula på magen o ingen bäba har kommit ut till oss än), utan jag har varit hos Björn o Benny idag. Jag följde med matte dit o kollade till pojkarna en sväng.


Benny gottade sig i solen på diskmaskinen....


..o Björn vet vi inte riktigt vad han gjorde i diskhon, men där låg han o brummade o gjorde sig till iaf...


Åhh...är det ingen som skall komma o ta lite på mig nu när jag ligger här o är söt.....


Sluta larva dig brorsan, kom hit o hjälp mig stirra ihjäl den där lurviga leksaken som ligger på våran mattes säng...jag tror den är nära att kapitulera nu faktiskt....

När jag o matte kom hem igen så gick vi en liten promenad runt Haga.
Vi mötte värsta städpatrullen i Haga parken.


När det är helg så händer det något märkligt med tvåbentingarna, då uppstår det helt plötsligt en enormt behov hos vissa att  lämna avtryck i form av sprayade bokstäver både här o där. Dessa bokstäver, som oftast förkommer i svart kulör, kladdas ner precis överallt.... Sen när helgen är över så kommer städ-patrullen som får skrubba o slita med diverse kemikalier  för att få bort alla dessa bokstäver. Det verkar vara en katt o råtta-lek som ingen kommer vinna. Trist är det iaf, för det ser verkligen otrevligt ut.
Man kanske skall tvinga alla busarna ut ur stan om dom inte kan sluta kladda spray-färg överallt, jag vet faktiskt vart gränsen är....

 
Tass // Amanda

Trött efter helgen!

i Lördags var vi hos moster Emma o fabror Magnus på grill-party, åh vilket party det blev....
Vi trotsade väder-gudarnas elaka viljor om att dränka oss totalt i diverse skurar.
Moster o fabror hade dränerat om runt sitt hus o det var ganska lerigt när vi kom, och värre blev det efter alla skyfall. Jag ville ju kika runt lite i rabatterna o passade på att köra en riktig ler-inpackning av både tassar o ben.


Även jag ledsnade på regnet o sökte skydd hos tvåbentingarna och under deras gigantiska paraply-liknande mojäng som stod vid grillplatsen.....ok det var inte bara regn-skyddet och filten som lockade, fabror Magnus som var grillmästare för kvällen brukar alltid vara väldigt noga med att "tappa" lite mat till mig, o dagen till ära fick jag mumsat i mig lite korv. 


Bettan o jag softade i soffan när det inte vankades nåt ätbart i köket.


Matte...sluta med paparazzi-fasonerna nu

Vi kom hem senare än nånsin på natten....klockan visade häftiga 06.08 när jag o matte ramlade ner i sängen. Vi tog en toalett runda när vi kom hem o husse sov gott när vi var klara.

Idag hann jag o matte ta en liten promenad innan det var dags för det dagliga inslaget av regn.
Vi gick upp till Skansen krona.


Det var bara jag o matte där uppe så jag fick gå lös i kika runt lite.




Kanonerna har en gång i tiden använts för att försvara Göteborg mot fiender o busar som ville ta stan ifrån oss, men idag verkar dom mest fungera som fågel-toaletter.....


...o vaser....
Make love, not war!

Tass // Amanda

Slottis!

Försa dagen utan nederbörd¨på flera dagar!
Matte tänkte att det är lika bra att satsa på en liten promenad innan vädergudarna ångrar sig o kastar ner massa vatten på oss igen....
Vi gick till Slottis idag. På vägen dit fick jag tiggt till mig ett litet smakprov av en bagel när vi gick förbi ett kafé. Två kvinnor satt där o det dom hade på bordet luktade så himla gott, så jag stannade o gav dom min "svultna" blick. Jag trodde att den bara funkade på husse, men dom föll för den oxå...hehe...



Det var fullt med busiga voffar i Slottis, jag träffade en liten söt kille som var en blandning mellan dvärg pinscher o papillion. Hans matte sa att det var mycket hund i en liten förpackning, väldigt liten förpackning.


Tass // Amanda


Coolaste voffan i stada!

Matte har utnämt coolaste voffan i stada.....o det blev utan tvekan jag!
Nyinköpta fräcka bajspåsar o ny cool scarf hjälpte mig att roffa åt mig första placeringen!


Döskalle-påsar till "avfallet"....


....o Bad to the bone-scart ...

Hela helgen har varit husse-fri.
Jag o Matte fick besök av moster Emma i fredags. Hon hade med sig en försenad födelsedagspresent till mig från mina kompisar Nisse o Bettan.....min favorit mat o en hel påse med massa goda kex!! Tack kompisar!


Sen hade vi tjej-party hela natten lång och moster Emma sov över hos oss.
Tvåbentingarna hade visst planerat att vi skulle hem till moster dagen efter o fortsätta våran husse-fria mys-helg hemma hos henne o fabror Magnus. En liten övernattningsväska med allt man kan tänkas behöva för en myskväll packades ner o iväg åkte vi med bussen. Jag o matte fick ett helt rum för oss själva, o jag hittade min favoritplats i sängen med en gång.


Idag har vi varit lite trötta o sega, men det blev ändå en promenad upp på Utby-berget i solen.


Wow, vilken fin utsikt det är här uppe....






Jag o min goa moster


Jag är trött efter allt ståhej i helgen (o roligt har det varit), så nu blir det tidig säng för mig...

Tass // Amanda


Väder gudarna!

Mångas önskan om lite åska i den tryckande sommarvärmen slog in i natt.
Vi vaknade av ett fruktansvärt smällande o blixtrande. Matte flög upp o sprang runt i lägenheten o stängde alla fönster. Sen var det svärt att somna om, jag blev lite orolig o låg tätt intill matte ända tills det kändes säkert att somna igen.

Idag har vi varit på en liten promenad i Haga. Jag träffade en liten pudel kille, Viktor, som jag lekte en stund med.

 
Eftersom det är lite svalare nu så har mitt sinne för lek o bus kommit tillbaka.
Min röda pipis fick stå till tjänst för ändamålet idag.


Nu kommer jag o tar dig.....


.....se dina dagar räknade....


...där fick jag dig....sucker.....

Efter pip o spring är det helt underbart att gå ut på balkongen o vila en stund.
Såklart med ett halvt öga öppet om det skulle börja bedrivas nån verksamhet i köket...


Tass // Amanda 

Svalare!

Idag är det första dagen på länge som jag o matte har varit ute på en liten prommis. Först gick vi förbi min nya "kvarters-toalett". Den är jätte fin med massa blommor o en liten fontän.


Sen gick vi ett varv i Haga o tittade på alla tvåbentingar som njöt av att vara lediga, o så mötte vi husse där oxå.
Det har helt enkelt varit en himlans bra dag.

Jag börjar känna mig hemma i nya bostaden nu.
Det är bara ljuden från svalen och innergården som jag inte känner mig helt bekant med, så det blir några extra skall då o då när jag hör nåt obekant.


 Trappan tar jag mig uppför lätt som en plätt, sedan har jag kommit på att det är värsta grymma spaningsstället ett par trappsteg upp. Full koll på vad som försigår i köket, så man vet om man ska bemöda sig med att gå dit o "titta lite hungrigt" elle helt enkelt tigga ohämmat!!!

Tass // Amanda

Nya jaktmarker!

Nu är vi på plats i värat nya kvarter, dvs mina nya jaktmarker!
Massa nya "toaletter" att utforska o massa nya dofter.
Än har jag inte träffat på nån voffa som har väckt min nyfikenhet och lust att hälsa, men det kommer. När man minst anar det så kommer jag springa på potentiella polers.
Det är super varmt här hemma o jag har inte gjort många knop dom senaste dagarna, matte är rädd för att jag ska få värmeslag. På balkongen är det lite svalare o där är jag ibland o kikar om det händer något inne på gården.


Hallä där nere....sitter ni o fikar i solen???


Matte får panik när jag lutar mig ut sådär, men matte...jag kan inte ramla ut genom dom här smala springorna


För husfridens skull så är det säkrast att lägga sig lite närmare husväggen.....


...o här tänker jag ligga tills husse kommer hem.

Tass // Amanda


RSS 2.0