Anar oråd...

Igår hade jag o matte en ordentlig tvättdag...inget konstigt med det, vi har det med jämna mellanrum.
Men idag började det hända konstiga saker här hemma.
Matte började plocka fram massa kläder....hon brukar ju plocka undan alla kläder, så det kändes som ett märkligt drag från hennes sida... Sen försvann hon en sväng för att senare komma tillbaka med den stora röda resväskan. Röd stor resväska brukar betyda att det står en längre resa på schemat. Ja la ihop ett o ett o förstog ganska snart att denna handling från mattes sida innebär att hon ska åka utan mig, för vi packar aldrig i den väskan när vi ska ut på äventyr....resan går visst utan husse oxå för den delen, för han har inte visat några tendenser alls till att planera inför nån resa... Tur det för annars hade jag börjat fundera på vem som ska ta hand om mig under tiden.


Den här packningen kommer du inte långt med matte....verkar ju nästan vara tomt här...


...så när som på ett bekant ansikte....


...vad är det här??? Hade du på allvar tänkt....


...ta med min blåa pipis?!?!?!

I sista sekund hann jag rädda min favvo pipis från att följa med matte ända till landet långt där borta i väst!
 
Matte berättade att hon har planerat min vistelse här hemma i minsta detalj. Min Stor mamma ska hjälpa husse att ta hand om mig, o jag ska faktiskt få sova hos henne o katt pojkarna en natt. Det ska bli roligt för det är ju ett tag sedan jag träffade både min Stor mamma o Björn o Benny
 
Ända fram tills matte åker i morgon så kommer jag hänga henne i hälarna för att få så mycket kvalitetstid med henne som möjligt...


Valet!

Dom senaste dagarna har tvåbentingarna mest pratat om nåt val som var väldigt viktigt....nåt dom gör vart 4;e år tydligen för att välja vem som skall bestämma kort o gott. Det pratas om parti, partiledare, stadsminister o massa andra krångliga ord. Det pratas om färger...grönt, blått, rött o nån gråzon.... Jag behöver tack o lov inte göra några val om vem som skall bestämma, det sköts lixom per automatik. Matte är min partiledare o stadsminister.....voffaminister...o husse är sekreterare!! O i vårat glädjeparti tilldelas man ingen färg...man får använda sig av vilken färg man vill, så länge man inte glömmer att vara glad o visa respekt o hänsyn åt varandra!!






När vi ändå är inne på avdelningen hänsyn....så tycker jag nog inte att det är så hänsynsfullt att smyga sig på mig med en jätte kamera när jag ligger o drömmer om att leka med pipisar.....





Ledsam dag!

Ikväll har jag o matte tänt ett ljus för min fina lilla goa kompis Nisse.
Tyvärr finns Nisse inte hos oss här på jorden längre o det är så ledsamt.
Nisse blev 16,5 år gammal.
Pga förhöjda njurvärden och ledproblem så fick han somna in idag. 
Jag vet att dina tvåbentingar o Bettan kommer sakna dig oändligt mycket, speciellet din matte, men dom har massa fina minnen av sin älskade katt att se tillbaka på när saknaden är som värst! 


















 Du lämnar ett stort tomrum i våra hjärtan lilla goa fabror Nils o vi kommer att sakna dig!
sov gott


Massa mat!

Matte hade beställt en jätte påse med nytt käk till mig hos min veterinär, och idag ringde dom o sa att säcken hade kommit.


Vi tog en promenad till Landala för att hämta maten.....jag tyckte inte det var roligt att vara inne i väntsalen på kliniken o försökte smita ut innan matte hade hunnit betala. Sköterskan som hade tagit hem maten till matte försökte fjäska lite genom att bjuda på godis. Jag älskar verkligen godis, men av princip så äter jag inte det inne hos "doktorn"! Inte ens när matte ger mig godis äter jag det.....men utanför går alldeles utmärkt!!!




"smaskens"

På vägen hem så träffade vi på en liten Chinese crested dog, eller mer känd som Kinesisk nakenhund. Jag tror inte att jag har träffat på nån sån ras på nära håll, o han var faktiskt ganska mysig o trevlig den lilla killen. Matte passade på att klappa honom, för det var visst första gången för henne oxå... Vad är oddsen för det?

 
Han skulle visst träffa lite kompisar o leka, men jag o matte skulle ju hem o äta så vi hade inte tid att stanna. Kanske kommer fler lek-tillfällen.... Det finns iaf alltid tillfällen för lite fotografering, speciellt när jag är med!!








Morgon godis!

Mornarna här hemma börjar med 2 härliga leverpastej-bollar med medicin i för min del....jag får frukost oxå, men matte brukar börja dagen med pastej-bollarna.


Idag bestämde matte sig för att vi skulle lämna in det där lilla provröret jag fick med mig hem till veterinären igen. Tack o lov så slapp jag följa med dit idag. Jag hade dock förväntat mig att matte skulle komma hem med en bautisk säck med mat till mig, jag hörde minsann att hon beställde en sån i måndags, men den hade inte kommit. Men inte är jag ledsen över det....jag har massa mat kvar här hemma o så kom en ny leverans med mina favvo godisar...eller kom o kom...matte fick snällt åka o köpa på Grizzly i Sisjön!!

 
-Är det här vad jag tror att det är???


...ser misstänksamt likt ut nåt jag gillar...


...o som är ätbart...


LYCKA!!!!!

Lycka är inte bara att få sätta tänderna i godsaker...öycka är även att få gå ut med matte i morgonsolen o njuta av härligt v'der o massa voffe-kompisar som oxå är ute o vallar sina tvåbentingar!!







Mys med mina polers!!

Matte är ledig hela denna veckan o går här hemma o spankulerar med mig hela dagarna. Igår passade vi på att åka till mina polers Nisse o Bettan o hälsa på. Moster Emma slutade tidigt från jobb, så det passade perfekt! Det blev en hel dag med mys, bus, promenad o fotografering. Matte tog med sig den stora kameran o linsen riktades flitigt på oss fyrbentingar.
Fina Bettan









Filosofen Nisse...Mys fabrorn som sitter o njuter av livet i trädgården








Nisse är min bästaste katt polare!!

Jag passade på att ta tillfället i akt att bjuda mina kompisar på middag igår, matte hjälpte mig att köpa en av Nisses favoriter i Sheba-sortimentet...Ishavstorsk!!




Jag fick kämpa emot för att inte göra dom sällskap i ishavstorsk middagen, matte o moster Emma hade ett vakande öga åt mitt håll hela tiden... jag fick snällt vänta på min mat som matte hade med sig.

Sist men inte minst (jag är ju störst av oss 3 hårbollar): Amanda bus fia











Lurad!

Jag vaknade med husse idag, o morgonen var precis som vanligt. Han o jag hade vårat lilla frukost moment, närmare bestämt han äter o jag får smaka en liten skinkbit när han gör iordning sina smörgåsar. Sen sticker jag alltid upp o lägger mig hos matte igen, så även idag. Jag borde anat ugglor i mossen när mattes klocka började ringa strax efter att husse hade gått.... Vi brukar aldrig gå upp sådär tidigt när vi är lediga. Men jag blev glad o satte in den stora väckningen för att hjälpa matte att vakna, jag tänkte att det kanske skulle vankas lite ätbart i köket till mig om jag hjälpte till. Matte ignorerade mitt tappra försök att pocka på uppmärksamhet för att visa vart min mat förvaras, för hon verkade ha glömt av det. Inte en liten tendens att ens närma sig skafferiet. Det som hände var att sele o koppel åkte på o vi gick ut ganska sömndruckna bägge två.....men då började det gå upp ett ljus för mig...


... Jag anar oråd. Varför går vi här?? Det gör vi aldrig annars....om inte.....


....det vankas besök hos veterinären.... Otur!

Jag tycker verkligen inte att det är roligt att gå dit. Tjejerna som jobbar där är super goa o mysiga...det är inte det..., men själva miljön är rätt skrämmande. Matte hade beställt tid för vaccination, tandstensborttagning och en senior undersökning innehållande både blodprov o urinprov. Det hade varit order från veterinären att jag inte skulle äta nåt på 12 timmar innan jag skulle dit, husse glömde av sig vid frukosten annars så hade tvåbentingarna följt ordern! Först stog vägning på schemat. Idag vägde jag bara 12,8 kilo och jag hade ett bra "hull", absolut inte för mycket! Sen kom det tråkiga.... Matte lämnade mig hos tjejerna o gick hem själv. Men inget ont som inte har nåt gott med sig....det som lämnas måste hämtas igen... Så efter 8 lååånga timmar hämtade matte hem en nyvaccinerad o undersökt voffelivoffa med rena fina tänder
 
Tyvärr så hade jag lite svårt att ge dom ett urinprov så det ska matte få göra det hemma...eller nej inte hemma utan ute....o lämna in till dom nån dag.


Vilken voffa kissar frivilligt i en sån här???


Inte jag iaf när främmande människor tittar på!!

Nån som observerade att jag har två fina bandage på mina ben??


Smiley´s för att jag är glad...o stjärnor för att jag så duktig!!!

Matte fick med sig ett recept på antibiotika, jag har visst fått en liten infektion i munnen. Tydligen är det vanligt förekommande bland lite äldre voffar, o jag ingår tydligen i den kategorin nu för tiden. Men medicin i tablettform intas med stor glädje av mig....dom packas nämligen in i leverpastej o jag ÄLSKAR leverpastej!


Längtar tills i morgon bitti, då åker första dosen med medicin o leverpastej ner i min kista!!


Tills dess är det bäst att vila upp sig. Har varit en händelserik o rätt jobbig dag!


Fundering..

Vad kallar ni nederbörden som vi drabbats av dom senaste dagarna?
Matte säger att det har ös regnat....ös?? Vad är det? Känns inte som en bra beskrivning på tok-vädret vi haft.
Tydligen kan man även säga "it´s raining cats and dogs" om man är en hejare på andra utländska språk.... Men det känns absolut helt fel. Jag har inte sett en enda voffa eller kisse katt som fallit från himlen (tack o lov).
Däremot har jag hittat ett bevis i parken...ett bevis som stämmer överrens med talesättet "regnet står som spön i backen".....nämligen ett spö på backen...
 

 





Uppvaktning!

Helgen gick i uppvaktningens tecken..... Nej, det var ingen liten voffa-pojke som uppvaktade mig utan det var uppvaktning av husse o matte som båda två har fyllt år. Jag o husse hade en liten egen uppvaktning av matte på hennes födelsedag. Husse uppvaktade med blommor o en kommande heldag på spa (tyvärr utan mig), o jag uppvaktade med en kommande upplevelse.....




.....en biljett till matte o en till husse!

Sen var det faktiskt en present från moster Carina som jag blev lite nyfiken på....Matte fick nån stor burk med nån slags choklad som man bakar med....EN HEL BURK!!! Herre gud vilken lycka....synd bara att jag inte får äta sånt där...


Igår var vi i Lerum o gratulerade nån mer som fyller år i augusti, nämligen husses bror Mathias. Det var även sista kvällen som vi fick mysa med farmor Inger o farfar Janne på ett tag nu. Idag åkte dom hem till Ånge o vi kommer inte att träffas igen förrens vid jul....det låter som en hel evighet, men om man räknar på det (matte hjälpte mig med det), så är det mindre än 4 månader. 4 månader är ingenting, det kommer bara säga "tjoff" så vi i slutet av december. O jag vet ett sätt som får tiden att kännas som den går liiite fortare.....



RSS 2.0