Snacks

Dags att lämna ett omdömme på mitt nya godis som matte köpte!

Science Plan™ Canine SNACKS Adult Skin & Coat Mini/Medium Breed

Snacks som stödjer en vackert glänsande päls

Varje utsökta bit av knapriga Science Plan™ Skin&Coat Snack innehåller de vitala fettsyror som varje hund behöver för att ge näring till huden och stödja en frisk päls. Plus, vi lägger till en balans av vitaminer och mineraler för att hålla din hund i fortsatt fin form.

Jag ger snacksen 5 skall!
Dom är super goda, lagom knapriga och perfekt storlek.
Nackdelen är att dom är ganska dyra, 68 kr för 200 gr, men å andra sidan så räcker ett kex gott för att stilla godis-suget.

Tass // Amanda


Kallt

Det enda man skulle kunna önska istället för den tjocka halkiga isen är lite härlig pudersnö, men man kan inte få allt här i världen. Frysa slipper jag göra för matte trotsar vädrets kyliga makter med mitt fodrade täcke.




Igår hade vi lite tjej-mys. Jag, matte, Stor mamma, moster Carina o lillan tog en promenad i Slottskogen. Sen gick vi hem till oss o fortsatte mysa i värmen. Lill-tjejen börjar uppskatta mitt sällskap mer o mer. Jag hade fullt upp med att visa alla mina leksaker för henne, men hon har inte fallit i "pipis-fällan" än. Jag hoppas att hon jobbar upp sin fin-motorik snart så vi kan mysa ordentligt....igår gjorde hon ett tappert försök att klappa mig på nosen, men lyckades istället få ett stadigt grepp om mina morr-hår. 
Det är tur att hon inte är så stark i nyporna än, så det var inget hår som lämnade nosen


Tass // Amanda


Bambi på hal is...

Bambi på hal is är nog det bästa sättet att beskriva vistelsen utomhus idag. Vilken isgata!! Matte o jag skulle gå o köpa lite nytt käk till mig på City hund o katt klinik i Landala.


För min del gick det rätt bra att röra mig ute, nån stackars liten blygsam sladd gjorde jag bara, men för mattes del var det värre. Vi hann väl ungefär halv-vägs till "mat-affären" innan första vurpan var ett faktum för mattes del....en halv mollbergare i delvis pik med diverse ljudeffekter till. Jag ger henne 3,5 i poäng med ett extra plus i kanten för att hon inte drog med mig i fallet!


Ska vi verkligen gå här matte?? Det ser väldigt isigt ut...


...det verkar inte se bättre ut åt det hållet heller....


...jaja...det får bära eller brista.....let´s go!

Tjejerna på City hund o katt klinik är så himla gulliga. Jag blev bjuden på kex när matte handlade.....tyvärr så var jag lite ängslig o orolig när vi var där, trodde att matte hade beställt nån undersökning eller nåt annat otrevligt, så jag ville inte äta godis där inne hos dom. Matte fick ta med sig godiset så jag fick kalasa på det utanför...mums..


Trots att jag har massa "julklapps-godis" kvar så köpte ändå matte lite bonus-godis till mig, det blev en påse med nåt nytt kex från Hill´s.

Tass // Amanda

Förskräckligt!!

Vad fruktansvärt o hemskt.....lilla pissen har kommit bort i den här hemska kylan.
Åh vad jag önskar o hoppas att hans husse o matte hittar honom snart.
Vi tittade efter honom, men jag varken såg eller kände doften av nån pisse ute idag.


Tass // Amanda

Var är vargen?

Titta en varg!! ropade dom små tvåbentingarna i parken....


Vart då??...


Jag har minsann sett vargar förut o jag varken ser nån eller känner doften av nån...


...men vänta lite nu...är det mig ni kallar för varg???

Mycket har jag varit med om, men aldrig blivit kallad för varg. Tror att det är den intensiva debatten angående varg-jakten som kanske är grunden till att fyrbentingar med päls helt sonika går under benämningen varg...vi är ju trots allt ganska lika ändå...

Tass // Amanda

Härlig Lördag.



Matte o husse är riktiga sjusovare när det är ledig helg...inte mig emot för det är nog bland det bästa som finns att ligga o morgon-mysa i sängen med tvåbentingarna. När vi alla hade vaknat till liv så gick vi en sväng i stan o stannade o fikade på husses o mattes favorit fik, da matteo. Det är ett populärt fik för voffe-ägare o jag träffade 3 nyfikna o trevliga voffar under fikan...en kille var faktiskt riktigt snygg (en Tollare) o om vi hade haft mer tid på oss så kanske det hade kunnat uppstå lite kärlek....






Tass // Amanda

Voffe-dejter

Lyckan är total.
I två dagar så har matte lyckats tajma in "sen bajs-påse" i parken med massa andra voffar som brukar träffas på kvällen för lite bus. Det är en salig blandning av olika raser....japansk spets (henne gillar jag bäst), dvärg schnauzer, lagotto romagnolo, springer spaniel o en liten golden valp på 3 månader. Den där golden valpen, Marley, är en läskig typ....är inte super förtjust i valpar o han har en tendens att smyga sig på mig. Sist fick jag säga till honom på skarpen för att han skulle låta mig vara (hans husse hejade glatt på mig o tyckte att det var bra att han fick lära sig lite hyfs).
Det var skönt att få ett litet avbrott i mina hushållsnära tjänster som jag bedrivit idag. Har haft full schjå att jaga dammsugaren under dagen o nu på kvällen har jag hjälpt matte att bädda rent i sängen.
Nu väntar jag o matte på att brödet i ugnen skall bli klart, o jag vågar inte gå upp till husse o göra honom sällis i sängen....man vet aldrig om det kan tänkas komma nåt gott till mig ur den här bröd-bakningen...


Tass // Amanda

Matte-dagar.

Hela helgen har jag haft massa matte-mys.....dvs med min tvåbenting matte o inte matte som i matematik ;).
Egentligen började myset redan i torsdags då matte påbörjade sin ledighet från jobbet. Ledighet från jobbet brukar ofta innebära hushållsnära tjänster när ledigheten inträffar i anslutning till en helg, så blev det även denna gången. Jag hjälpte matte med att städa, putsa o fejja hela dan o vi var båda helt slut när kvällen kom. Det tar på krafterna att jaga både dammsugare o golvmopp, ingen "golvmopps-voffa" utan en sån man städar med.
Jag o matte blev hembjudna till mina kompisar i Utby i helgen oxå. Eftersom jag o matte skulle vara där hela dagen, o det var diverse aktiviterer inplanerat på schemat, så packade matte en väska med behövligheter innan vi åkte med bussen. Det tillhör ju även gott uppförande att ta med sig något till värd-katterna, så vi passade på att köpa med oss lite delikat mat till Nisse o Bettan oxå innan vi stack iväg.

Matte tog med sig min julklapps-pipis o det var super kul att få busa av sig i snön på moster Emmas tomt.








Vi passade på att ta en promenad i snön oxå. O tänk att trots att jag snart är 12 år så lyckades jag se nåt som jag aldrig sett förut.....tvåbentingar som åkte längdskidor... Det såg väldigt lustigt ut o jag betraktade dom med stort intresse o nyfikenhet.




Nu har jag sett nog för idag....tycker det är dags att gå hem till Nisse o Bettan o äta lite god mat tycker jag!!

Tvåbentingarna roade sig med att gömma sig i det där himla varma rummet efter promenad o mat. Jag var inne o kikade till dom en liten snabbis, men det var mest för att Bettan var där inne. Bettan älskar att vara inne i bastun. Nisse brukar inte besöka bastun lika ofta som Bettan, men idag ville han oxå mysa i värmen.


Nisse på sin ordinarie mysiga varma plats framför elementet....


...som byttes ut mot värmen i bastun...


...i sällis av "bastu-Bettan"....

Sen kom fabror Magnus hem o då hängde jag med honom i köket istället för att lyssna på mattes o mosters "kackel".... Fabror Magnus uppskattar alltid mitt sällskap o min hjälp i köket...o den belönas alltid av nåt ätbart som han "råkar" tappa rakt i min mun.

Tass // Amanda


P.S.



Tass // Amanda

Morgonstund har snö på hakan.

Japp så är det...ordstävet är utbytt nu när kraftig kyla o snö tagit ett ordentligt grepp om staden.
Man hinner bara vara ute i 3 sekunder (lite lätt överdrivet, men ni förstår vad jag menar?!) innan hakan o det som matte kallar för "skägg"(???) är fullt med snö-kristaller...






Efter vårat tidiga besök ute möttes vi av en trevlig överraskning hemma. Våran tidning som skulle kommit innan nyår, som antagligen hade råkat hamna hos nån granne, hade äntligen hittat hem till oss.


...o i detta nyårs-nummer så fanns det även med en liten godbit till mig! Tack "Härliga hund" för smarrigt godis.



Tass // Amanda


Vinterlandskap...

Det är ju underbart med all snö, men det blir väldigt kallt om tassarna o lilla magen.
Matte försökte kassta lite snöboll med mig idag, gick väl sådär. Alldeles för kallt för att kunna krama till några snöbollar. 








Tass // Amanda


Form check

Idag har matte gjort nåt så ovanligt som att väga mig. Hon sa nåt om att jag kändes tyngre nu efter helgerna o att det var dags att kolla vad vågen säger....vågen visade 13,2 kilo. Detta betyder att jag har gått ner 0,3 kilo!! Så den enda slutsatsen jag kan dra av det är att matte som har blivit försvagad o förslappad efter all julmat. Tror att det bästa botemedlet mot det är fler besök ute, så matte får bära mig fler gånger varje dag....träning ger färdighet, eller är det inte så man säger?

Idag hade vi en husse-fri förmiddag o då brukar alltid jag o matte göra nåt trevligt, idag blev det årets första riktiga promenad. Jag har ju varit lite begränsad i just promenaderna pga alla raket-skjutningar dom senaste dagarna.


Finns det inga hunkiga hanar här i parken idag???




Ser tomt ut matte.....Ska vi gå till Slottis istället?

Det var rätt tomt på voffe-killar i Slottis oxå...konstigt då den super stora hundutställningen My Dog ligger i start-groparna.....men vi fick tittat på sälarna iaf.


Tjena polers....värst vad eran bassäng har krympt nu i kylan...


Kylan var lite besvärlig för mina tassar idag. Det blev väldigt kallt när snö packades o blev till is i mina trampdynor. Fast matte rådde bot på det genom att värma dom i hennes händer då o då. Men det kan jag stå ut med...för dom där äckliga små parasiterna till fästingar minskar drastiskt i antal då det är kallt under en längre tid o tjälen kryper ner en bit i marken. Så jag glädjs åt kylan o hoppas att den fortsätter att hålla i sig.

Tass// Amanda


Helger

Tiden springer iväg o nu har både julen o nyår passerat.
På Julafton åkte jag, husse o matte till min Stor mamma på jul-frukost. Vi brukar träffas på "lilla julafton" en eller två dagar innan julafton, men i år ändrades traditionerna o det var minst lika mysigt. Synd var att matte skulle jobba o vi fick åka innan alla andra.


Det var ett hav av julklappar o 9 av 10 var till familjens nya lilla tillskott


Björn hade fått på sig en blå fluga dage till ära, Benny hade en likadan röd men han fastnade inte på bild tyvärr....han sa nåt om att han inte ville vara med på kort när han hade kläder på sig...


När alla julkappar var utdelade så fanns det kvar ett litet paket till mig från Björn o Benny. Av formen på paketen att dömma så tror jag att det är något ätbart, o det är det jag vill ha mest av allt.


Det tar på krafterna att fira jul o det passade utmärkt att ta en power-nap under själva klapp-öppningen...o jag sov grymt bra bland papper o snöre.

Matte skulle iväg o jobba, o då skulle husse åka upp till Lerum för att ta en jul-fika med sin bror Mathias, Frida o hennes familj. Jag stannade hemma då för Svea skulle vara med o vi fungerar inte så bra ihop. Men för min del gjorde det absolut inget alls, för jag visste att husse, Mathias, famor Inger, farfar Janne o Caisa skulle komma hem till mig senare på dagen o vara med mig hela kvällen.


Caisa intog bästa platsen i soffan o väntade på att klapp utdelningen skulle börja.


Jag fick massa paket, o alla luktade gott....alla utom ett som pep...




Caisa somnade mitt i julklapps öppningen.....


...o även jag...

Så fort julen är över så börjar tvåbentingarna smälla raketer...o jag är så skott rädd o vill helst av allt inte gå ut alls då, så det blir bara korta besök för att minimera rädslan. Det märks stor skillnad nu när smällare är förbjudet, men det låter en hel del ändå o det är fruktansvärt otrevligt på alla sätt o vis. Men vi (jag o 6 tvåbentingar) hade en mysig nyårsafton trots alla raketer, o jag gjorde vad jag kunde för att bidra till en härlig partystämning....



Gott nytt 2010 med hopp om att det blir en bra år önskar jag alla mina läsare.

Tass // Amanda 

RSS 2.0