Doppare da´n

Jag vill ta tillfället i akt och önska alla mina läsare en riktigt god jul

Puss o tass // Amanda


Fullt ös

Det har varit fullt ös här hemma hela dag. Farmor Inger o farfar Janne flyttade hem till oss idag o alla tvåbentingar har fixat med julklappar o massa härlig julmat. I morgon är det julafton och jag hoppas att fabror Tomten hittar mig när jag kommer vara lite här o där under dagen. I vilket fall som helst så kommer jag få mycket kel o gos o säkert nåt extra smarrigt att äta, så då gör det inte så mycket om inte fabror Tomten hittar mig på alla ställen jag komme råka till.


Tass // Amanda

Kalas

Igår drog vi till moser Carina o fabror Henke på födelsedagskalas. Det är alltid lika roligt att åka på kalas o träffa alla tvåbentings-släktingarna, o det blir mycket av den varan varje december. Många födelsedagar som skall firas o sedan kommer ju julen oxå, o då åks det runt o då träffar man ännu mer tvåbentingar. Det var ont om plats i sofforna igår så jag la rabarber på en bra utsiktsplats på golvet. Matte hade varit förutseende o tagit med sig mat till mig som jag fick när vi kom till kalaset, men det finns ju alltid plats för godsaker....o det finns alltid någon som gärna delar med sig....


Jag ligger här o är söt om nån skulle "råka" tappa nåt...

Mitt i kalaset så började det skjutas raketer utanför. Varför måste dom börja med det redan nu? Jag gjorde vad som stog i min makt att gömma mig från det otäcka ljudet som raketer ger ifrån sig. Gick väl sådär. Lilla Madeleine börjar att intressera sig för mig nu o igår klappade hon mig för första gången. Egentligen var det inte så mycket klapp, utan hon utforskade mer min päls o tog ett rejält tag om pälsen i nacken. Hon har ju inte den finmotoriken som en varsam klapp kräver än, men det kommer väl o då hoppas jag på mycket kel o mys.

Det har snöat hela natten i natt o när matte kom hem i morse så gick vi ut o morgon-busade en stund.




Eftersom det i stort sett bara var jag o matte ute på morgonen så fick jag springa lös i parken o toka på lite i snön. Jag älskar verkligen snö. Det är extra roigt att snön kom nu, för i förrgår kom min farmor Inger o farfar Janne ner till oss o dom är ju vana vid att ha massa snö under julen. 

Matte har varit o träffat min moster Emma idag. Jag skickade med matte 2 julklappar till mina kompisar Nisse o Bettan.


O tänk att när matte kom hem så hade hon med sig en julklapp tillbaka till mig från Nisse o Bettan. Den luktar gott o jag tror att det är något ätbart i den, men jag får inte öppna den förrens på julafton......längtar!!


Tass // Amanda

Vinter

Nu har vi haft vinter i 2 dagar, undra om den tänker stanna här ett par dagar? Önskar mig lite mer snö om det nu ändå ska vara så kallt. Idag när jag o matte var ute så hade nån varit ute o prepparerat alla gångbanorna med grus, så att ingen tvåbenting ska stå på näsan o slå sig. Tanken är ju god, men gruset som man hade använt sig av var i största laget o hade en tendens att leta sig in mellan mina trampdynor o fastna där...ajaj.. Ont gjorde det o matte fick hjälpa mig att ta bort det med jämna mellanrum. Så fort jag började halta lite så var det dags att stanna till en stund o pilla bort grus.


Trots att det bara ligger små mängder av snö så lyckades jag ändå få en liten "snö-vall" på nosen när jag letade efter härliga dofter i gräset.


Nån tvåbenting har i brist på riktig gran passat på att jul-pynta ett träd vid sin balkong


Annorlunda, men ganska roligt.

Tass // Amanda

Julstädning

Det är inte bara hus o hem som skall städas inför den nalkande julen. Det är även voffar som skall "städas" o fixas till..... Jag o matte tog en liten promenad i regnet igår, o jag behöver inte gå långt i regnet för att bli alldeles smutsig om tassar, svans o mage.


Jag tycker vi ska gå hem nu matte medans jag fortfarande är hyfsat ren

Men det spelade visst ingen roll vad jag tyckte. Väl hemma igen så bar det raka vägen in i duschen. Matte hade lite problem att hitta mitt schampo o jag önskade länge att hon inte skulle hitta det...men den som söker, hon finner....o matte lyckades leta rätt på det....

 
Gul flaska lukta gott till pälsen....


...o lilla jag i duschen o sen var mina lortiga tassar ett minne blott...

Nu är min päls härligt fluffig o ren, men jag är inte helt bekväm med doften....hela jag luktar lavendel. Kan doften på mitt nya schampo vara boven i dramat "Ingen kill-voffa intresserar sig för Amanda"?? 

 
O'lala...vad är det för nån tjusig hane som kommer där borta....


...kan du inte stanna en stund o busa i den lilla mängden snö vi har här i parken???

Tur att matte fortfarande har leksinnet kvar, o hon bangar aldrig för lite bus.

Tass // Amanda

Snickeri verksamhet

Jag trodde att det var klart med snickeri verksamheter nu när vi har haft en hantverkare här hemma....men icke då... Husse hade bestämt sig för att spika fast lister idag. Lister måste vara djävulens påfund. Jag tror att husse håller med mig om ni frågar honom. Jag gjorde mitt bästa i att försöka gömma mig från allt otrevligt oväsen från både husses mun i form av svordommar o ett jädrans liv av den där hammaren....det bästa stället jag kunde hitta var bakom gardinen i köket.


Är husse klar med hammaren o spiken snart??


Är det någon som har varit ute o tittat på den fina belysningen vi har fått i stan nu? Det går i kärlekens tecken i år, o jag hittade en ny intressant station på Avenyn igår....En pusstation...




På det röda hjärtat skulle man visst stå o pussas. Jag kikade efter nåt "pussvänligt material" men det dök inte upp något, så denna gången fick jag gå pusslös hem o nöja mig med mys o gos med husse o matte.

Tass // Amanda

Kalas!

Igår åkte jag, husse o matte till min Stor mamma på kalas, tänk att min Stor mamma fyllde 60 år igår!


Hon hade fått massa fina blommor o presenter, men jag tänkte att hon skulle få något av mig som hon verkligen ville ha....så hon fick ett hav av härliga "Amanda-pussar" av mig, vem vill inte ha det?
Det var fullt hus hos Stor mamma o jag fick massa uppmärksamhet, fick tom små smakbitar av det goda som serverades på kalaset. Matte hade tänkt till ordentligt innan vi skulle åka, o laddade batteriet till kameran......för det skulle minsann fotograferas flitigt...så var tanken ända tills papparazzi fasonerna skulle sätta igång, för då konstaterade hon att batteriet låg kvar hemma. Så tyvärr blev det inga kort tagna av matte, men min moster Carina fotade en hel del o vi får säkert lite kort att ha som minne.

Tass // Amanda

Villa Belparc

När matte kom hem idag åkte mys kläder på för hennes del o sele på för min del och tassarna styrde mot Slottskogen. Behaglig temperatur ute och det viktigaste av allt - inget regn - hade tydligen fått matte o bestämma sig för att vi skulle gå till Slottis o ta årets sista fika på Villa Belparc.
Det blev inget älg- eller get-besök idag utan bara en stilla promenad förbi änderna.




...det ser ut som att dom har byggt en jacuzzi mitt i fågeldammen...


..en herr Ankis hade lagt rabarber på bubbel-koppen själv....

På Villa Belparc var det fullt ståhej med julbord o grejer, men på utsidan där vi skulle sitta var helt tom o det fanns gott om plats åt oss....så jag passade på att bre ut mig mittemot matte.



När jag o matte kom hem så fick vi ett jätte tråkigt besked.
Min fina bror Linus gick bort igår och lämnade sin husse med stor sorg i hjärtat.
Jag och alla tvåbentingar sörjer att du inte finns hos oss längre, men jag vet att du är där uppe i voffe-himlen hos våran mamma Annie o jag vet att hon kommer ta hand om dig på bästa sätt o då känns det lite bättre.

        1996 06 24   Linus Andersson  2009 12 07


Tass // Amanda


2:a advent

Det är redan 2:a advent. Bara 2 söndagar o några dagar till o sen är det julafton.
Det märks att tvåbentingarna är i full gång med att förbereda inför julen o allt som hör därtill.
En jätte stor lastbil har levererat hur många granar som helst till "min" park o snart sätter väl försäljningen igång på allvar av alla dom där granarna.


Jag hoppas verkligen att husse o matte köper nån av alla dom fina granarna hem till oss. Nu har vi ju plats för en stor härlig gran...o så måste jag ju ha någonstans att lägga alla mina julklappar. Jag har redan påbörjat mitt juklapps-inköp o är faktiskt snart klar. Jag är riktigt nöjd över mina klappar i år!

Jag o matte har haft en lugn härlig söndag hela dagen. Husse stack iväg o jobbade o då passade vi på att äta godis o mysa i soffan. O trots allt mys så finns det ju alltid utrymme för lite bus. Nu när renoveringen nästan är klar o alla möblerna står på plats så har jag helt plötsligt dubbelt så sor bus-yta än vanligt...o det måste man ju utnyttja.


Idag har vi varit utan vatten hela kvällen. Det har varit avstängt o vi har ingen aning om hur länge det kommer vara det. För husses o mattes skull så hopaps jag att det kommer tillbaka redan i kväll. För min del räcker det gott om det kommer tillbaka i morgon för då vill jag ha nytt vatten i min vattenskål.
 

Tass // Amanda


Tillfällig vinter.

Idag möttes vi av en riktigt kall, solig o härlig vinerdag. Stor skillnad mot dom senaste dagarnas minst sagt otrevliga väderlek. Är det tillfälligt eller har vintern kommit för att stanna? Hur som helst så tog jag o matte en liten promenad till ett ställe där jag kan få spatsera lös o njuta av att betsämma själv vart jag vill gå....brukar ju alltid vara matte som gör det...




Vi mötte många tvåbentingar o voffar som passade på att sträcka på benen utan att bli dy blöta. Tur för mig så var det bara voffe-killar vi mötte o allihop var duktiga på att uppvakta mig på bästa voffe-manér. Matte har lärt mig att man skall vara kräsen o inte ta första bästa kille, utan man skall välja med omsorg. Med det i bakhuvudet så var det egentligen bara en kille som var lite intressant, men hans matte hade bråttom så det blev ett kort men ganska kärvänligt möte. Kanske vi ses igen???

Värsta planteringen är på väg att ta form i våran park. Perenner o konstgräs skall tydligen planteras där.


Känns som fel årstid att plantera gräs o blommor.

När våran hanteverkare kom till oss idag så hade matte planerat att vi skulle gå ut en sväng, så att han skulle få jobba ostört. Men jag tyckte det kändes väldigt olustigt att låta honom vara själv i lägenheten med alla mina leksaker kvar där. Efter en kortis ute så kunde jag inta en ny-funnen o trevlig mys-plats i hallen. Husse o matte har fått ställa möbler högt o lågt nu, o jag tycker det är perfekt med en fåtölj i hallen som jag kan krypa upp i. Ett extra plus är att jag har full koll på min leklåda o dess innehåll....


Tass // Amanda

RSS 2.0