Sällskap!

Igår när jag o matte strosade runt på en liten "mitt på dagen" prommis fick vi sällskap av en liten katt. Först när jag såg den fick jag för mig att leka tafatt, o skrämde den såklart. Men sen (efter en liten lätt tillrättavisning av matte) så visade det sig att lill-katten nog var lite kelsugen o började försiktigt att närma sig oss o mjauade lite lätt...jag förstår ju inte mjaush så bra men det lät som gos-sugen-mjau.... Vi nöjde oss med att bara titta på henne, (tror att det var en tjej, hon såg tjejig ut iaf), på avstånd




Hej då mjauis

Jag anade att nåt var på gång när husse plockade fram väskor o packade massa grejer...än mer när matte började plocka med mina saker..... Det fylldes på mat i min matburk, min godisburk fylldes till bredden med levergodisar o kex, rese-matskål o några leksaker o en hel rulle bajspåsar plockades fram oxå.


...sen åkte allt ner i en praktisk väska...


-Vänta lite här nu....


...vart ska alla mina saker ta vägen???

Jag, husse o alla våra saker packades in i bilen i morse o ratten styrdes mot farmor Inger o farfar Janne

Det är så himla roligt att åka till farmor Inger o farfar Janne. En hel trädgård som står till mitt förfogande (förutom idag då när jag får dela den med Axel). Inger o Janne passar honom just nu, hans husse o matte är iväg på nåt galejs.  


Sedan har jag lite andra polers här uppe, o jag har träffat dom allihop redan. Alla visste att "västkust voffan" skulle komma på besök idag! Nu ser jag fram emot att bli bortskämd av alla mina tvåbentingar här i huset o att få lite mysig kvalitetstid med husse, vi har ju inte det så ofta.




Kärlek!!

Kärlek är vackert. Kärlek är Colin  

Jag o matte skulle bara ut på en liten kvällpsomenad i området.....vi skulle bara gå förbi uteserveringarna på våran gata...vi skulle dock bara komma ett par meter innan jag fick träffat på min fina kille Colin. Colin är11 år, dvs ett år yngre än mig, o bor oxå här i krokarna. Det blev en hel del puss o gos på våran lilla trottoar-dejt. Han är försiktig när han pussas, han uppvaktar mig flitigt o han är vacker....vad mer kan man önska???

 
Fina Colin!




Matte säger att vi är det finaste paret i stan.....


...o jag får nog hålla med henne om det....

Lycklig efter kärleksmötet så följde jag glatt med matte på sen bajspåse. Väl hemma så fick man inte vara glad så länge....matte hade planerat manikyr o pedikyr för min del. Jag badar hellre 100 gånger än att klippa klorna, det är bland det värsta jag vet.....


...men det slutar alltid med att matte får gjort det hon ska, o jag får alltid godis efteråt.....o så här i efterhand så är det rätt skönt med kort päls mellan trampdynorna o klippta klor....




Dags att lägga rabarber på den bästa platsen i sängen...o där ska jag ligga o drömma om en fin pojke med det finaste namnet som finns, Colin... 

 


Skylt

Hade vi bott i hus så hade matte köpt en sån här....


Tass // Amanda

1-års dag!

Igår var matte med moster Carina på dop. Jag o husse kunde inte följa med, men vi åkte o hämtade matte efter dop-kalaset hos moster Carina. Våran lill-tjej fyllde nämligen 1 år i fredags o det ville vi fira. Matte skall fira lillan nästa helg, men då är jag o husse på semester så vi fick göra det idag. Tänk att lillan redan har blivit så stor. Ett helt år sedan hon kom till världen. Matte pratade med min Stor mamma om den dagen. Det var en dag som det regnade helt makalöst. Dels så var det en dag med stor gjädje för att moster Carina o fabror Henke hade fått en flicka, o dels så var matte lite ledsen o orolig för då hämtade hon mig hos doktorn för jag hade opererats för juvercancer. Men allt det där gick ju bra.

 
En trerättersmiddag bjöd vi på o så fick hon ett paket av mig med voffar på....



...som innehöll två filmer med Nalle Puh. Av husse fick hon en fin Hilfiger tröja som han köpte i New York.

Som sig bör när en liten prinsessa fyller år, så fick lillan äta prinsesstårta för första gången.


Är man bara ett år så äter man med händerna, o hennes små fingrar hade hamnat lite här o där i tårtan. Jag fick oxå smaka på lite tårta....


...som serverades på mattes finger....


...MUMS!!!!

Idag är det riktigt trist väder ute, det regnar oavbrutet. Matte hade tänkt att vi skulle mysa ute idag egentligen, men är det regn ute så vill jag helst mysa inomhus.....o vad lämpar sig inte bättre en regnig dag än att busa lite med en av mina top 3 pipisar??!!


...busa är livet på en pinne...




Jag utmanar dig matte....försök att ta den om du kan...

Tass // Amanda

Hitta Nemo

Jag har hittat Nemo. Nemo finns inte bara i filmens värld i form av en fisk...


..han finns även i Landala i form av en liten busig jack russel.


Busig o väldigt kärleksfull är nog det bästa sättet att beskriva honom på- Jag fick några ordentliga pussar mitt på nosen. Jag brukar inte dela ut pussar ät höger o vänster (om inte en riktig liten goding kommer i min väg), o blev lite obekväm i allt mys så jag valde att gosa lite med Nemo´s matte en stund istället. Tvåbentingarna pratade lite då o Nemo´s matte berättade att han hade blivit överfallen av en hund för en vecka sedan, o han hade blivit biten i ögat.... hua...
Men som tur var hade synen inte skadats o ägat hade läkt fint.


Efter våran lilla promenad i Landala så var jag rätt tagen av värmne, men det var inget som hindrade mig från att toka på med mina pipisar när vi kom hem.....finns alltid tid o energi för bus i vårat hus!





Tass // Amanda

Faror lurar i livsmedel!

Det finns massa luriga o giftiga saker i tvåbentingarnas foder som vi voffar inte tål. Ibland kan det vara svårt att hålla reda på vad som inte skall förtäras av oss, så därför kommer här en liten lista på vad som är högst olämpligt att ge till oss....trots att vi ger blicken som jag brukar kalla "jag är så hungrig så att jag nästan döööööör".

1. Choklad
Varför: Stimulerar hjärtat och centrala nervsystemet.
För vilka djur är det farligt: Alla, men särskilt hundar.
Symtom: Kräkningar, rastlöshet, darrningar, ökad kroppstemperatur, ökad törst och oregelbundna hjärtslag.


2. Russin och vindruvor
Varför: Kan skada njurarna.
För vilka djur är det farligt: Katter och hundar.
Symtom: Ökad törst, djuret kissar mer, kräkningar, apati.



3. Lök och vitlök
    Varför
: Skadar de röda blodkropparna och kan ge anemi.
För vilka djur är det farligt: Katter och hundar.
Symtom: Kräkningar, rödfärgad urin, svaghet. 



4. Xylitol
(Sötningsmedel som finns i sockerfritt tuggummi)
Varför: Ökar utsöndringen av insulin, vilket ger lågt blodsocker.
För vilka djur är det farligt: Hundar.
Symtom: Diarré, kräkningar, kramper, apati, koordinationssvårigheter, gulsot.


5. Alkohol
Varför: Påverkar nervsystemet.
För vilka djur är det farligt: Alla.
Symtom: Kräkningar, diarré, apati, andningssvårigheter, koma, skakningar, kramper. 



6. Jäst och bröddeg
Varför: Bildar gaser i mage och tarmar, jäsningen bildar alkohol.
För vilka djur är det farligt: Alla, men det är främst hundar som äter deg.
Symtom: Svullen mage, diarré, kräkningar, förvirring, apati, 
     andningssvårigheter, koordinationsproblem, skakningar, koma, kramper.


7. Macadamianötter
Varför: Kan ge problem med muskler och nervsystem.
För vem: Hundar.
Symtom: Kräkningar, apati, svaghet, ökad kroppstemperatur, skakningar.



8. Avokado
Varför: Innehåller ämnet persin som kan skada hjärtat.
För vem: De flesta arter, framför allt fåglar.
Symtom: Kräkningar, apati, diarré

Tass // Amanda

Morgonstund!


Japp, det är den tiden på dygnet som det är lämpligt för mig att få en liten promenad. En smarrig frukost o lite färskt vatten, sen är det bara att sticka ut o se sig lite omkring innan värmen blir för jobbig o påfrestande.
Idag drog jag o matte till posten för att hämta nåt paket efter frukosten.


-Vad är detta tro?? Nåt ätbart??


...nix pix, om man nu inte går på en diet av polyester o plast.

Paketet innehöll ett reflexkoppel till vintern o en kylduk som heter "Cool 'n dry". Matte fick låna en sån handduk av en arbetskamrat förra veckan, o den var helt underbar...somnade på golvet i köket med den över mig. Jag gillar inte att bada o kyler därför inte ner mig så bra i värmen. Men med denna handduken så kan matte kyla ner mig UTAN att jag behöver bada....hur grymt som helst!


Produktinformation
Superabsorberande och kylande handduk. För en kylande effekt , lägg handduken i kallt vatten någon minut och placera den sedan över hunden.


Man lägger den i kallt vatten. Vrider ur den...


..o sen placeras den på din älskade lilla varma vän!!!


Priset för denna käcka lösning till varma voffar ligger på mellan 119 - 200 kr. Matte säger att det är väl investerade pengar!

Tass // Amanda


Sol vs regn!



Under soliga dagar o regninga dagar är det många tvåbentingar som väljer att fördjupa sig i en bok eller två. Vad jag har förstått på matte så kan det ibland vara lite svårt att hitta en riktigt bra bok. I min värld så borde alla böcker som på ett eller annat sätt handlar om tvåbentingarnas bästa vänner, dvs oss fyrbentingar, vara bra läsning!

 
Marley o jag!! John Grogan

Boken om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund.

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.

In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte.

Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.


Hundoskop!!

Meja som är en av våra mest framgångsrika sångerskor och låtskrivare har gjort ännu en succé med denna fantastiska HUNDOSKOPBOK.

Med Mejas ord och Jonas Rahms fantasifulla illustrationer kan vi nu presentera en riktigt rolig bok. 

Boken innefattar alla våra 12 månader, med ett roligt språk får vi veta varför Jungfruhunden plockar upp din strumpa och lägger den i tvättkorgen och hur kommer det sig att Vädurhunden alltid skall vinna? Varför skäller Fiskhunden på ingenting och kan det stämma att tvillinghunden är snäppet smartare än du? Låt dig roas och överraskas!

Trevlig läsning

Tass // Amanda


En bild...

En bild säger mer än tusen ord, många bilder säger ännu mer...
Jag hade en super härlig lördag med mina tvåbentingar.
Jag, husse, matte o husses bror blev medbjudna på ett båttur med moster Emma o fabror Magnus. Vi åkte med dom på en båttur i höstas på Mjörn, men då var det lite kyligt o regnigt o det var inte helt lätt att njuta fullt ut av båtturen då. Denna gången åkte vi ut på havet o hamnade i trakterna runt Marstrand. Jag har ingen flytväst, så kaptenen (fabror Magnus) körde försiktigt så vi alla skulle transporteras tryggt o säkert på böljan den blå!!




Vackert


Åkte tryggt i moster Emmas famn ut till den lilla ön vi valde att hänga på....


Men husse.....


....vad håller ni på med egentligen??


Husse, moster Emma o fabror Magnus åkte omkring med båten o turades om att åka efter i en ring. Såg märkligt ut, men dom skrattade o tyckte nog det var jätte roligt.


Det fanns inte mycket att söka skydd under på ön så det var underbart att somna i skuggan i kojan som matte byggde till mig.


Hela gänget, förutom fotografen då vill säga....


På återresan till fastlandet valde jag att åka i mattes knä....


Vinden fläktade gott i pälsen

Det roliga var inte slut med båtresan. Vi skulle visst åka vidare hem till moster o fabror o grilla hos dom. Väl hemma i stan igen så mös vi 4-bentingar på o njöt av varadras sällskap!


Goa fabror Nisse på upptäcksfärd!!


Grillmästarinnan Bettan bus!


Vätsekontroll på altanen inför.....


...bus med pipis!!!




Bettan blev lite inspirerad av mitt stoj o stim...


...o började jaga flugor i ett träd!!!


Återhämtningen i värmen är viktig!!


O att pussas med min favorit katt såklart!
Tass // Amanda

Massa saker!

Det finns massa saker med fina bilder på massa vackra voffar på......saker som våra tvåbentingar helt enkelt inte kan klara sig utan, eller snarare inte vill vara utan!! Om nån tvåbenting i eran närhet snart fyller år, så kan det vara käckt att gå in på;   http://www.hungarianpetnet.com och köpa nåt fint till din tvåbenting med ett motiv på den rasen du tillhör. (Lovar att sånna presenter uppskattas väldigt mycket av tvåbentingarna).
Här kommer ett litet axplock av vad man kan köpa!

penna
penna

musmatta
musmatta

nyckelringnyckelring
nyckelring

underlägg
underlägg

dekal
glasunderlägg

tygpåse
tygpåse

klocka
klocka

glasunderlägg
muggunderlägg

mugg
kaffe mugg

matsål
matskål (till voffan såklart)

brosch
brosch

förkläde
förkläde

kölappsklämma
kölapps-klämma

t-shirt
t-shirt

Nyckelskåp
nyckelskåp

Tass // Amanda


Voffster??

Är det den rätta benämningen på vad jag är åt moster Carinas lill-tjej? Matte är ju moster så då borde väl jag vara voffster? Hmmmm...jag vet inte så noga, man jag tänker iaf axla den rollen ...
Hur som helst så var vi o hälsade på moser Carina, fabror Henke o lillan igår. Vi kom mitt i lillans middag, o om hon var ointresserad av att äta innan så var det inget mot vad hon blev när jag kom. Hon ville bara titta på mig o ville härma mig. Det var ju rätt varmt igår så jag flåsade en del när vi kom, o det ljudet snappade lill-tjejen upp o försökte så gott hon kunde för att låta likadant.....hon är för go!
Jag har lärt mig (ibland den hårda vägen) att jag inte skall vara för närgången med lillan. Hon har inte full koll på armar o ben ännu, o dom har en tendens att fara omkring när man minst anar det. Tjiff tjoff o så kommer en go liten arm farandes genom luften.


...La mig på behörigt avstånd när bus-fian grejade med mattes påse....


...men det dröjde inte lång stund....


... innan vi var nära varandra igen...

Husse o fabror Henke höll på med nåt spel på tv;n som verkade ta all deras tid, så jag hängde med tjejerna i data-rummet istället. Det visades visst nån musikvideo för lill-tjejen på en liten lurvig krabat som heter Elmo. Hon älskar verkligen att titta på Elmo o hans kompisar från Sesame street!
 



...vilket liv det är i den där datamaskinen...

Mina smaklökar fick komma i kontakt med en ny upplevelse igår....både ny smak o konsistens... Lill-tjejen fick majs-krokar av moster Carina, o jag fick smaka på dessa delikata gula böjda krispigheterna. Lustigt var att nästan med en gång man fick in dom i munnen så försvann dom, smälte lixom i munnen....


...Säker på att du inte ska ha denna??? Ja, då tar jag den innan nån annan hinner göra det....


.....mums...


...vad hette dom här bågarna nu då??...


...låt se....


....(hoppsan, tagen på bar gärning) - Jag skulle bara läsa på påsen matte!!!!....


...Okej, jag ska lägga tillbaka dom i köket.....


I brist på godsaker att äta, så funkar Mys Med Matte minst lika bra


Tass // Amanda


Ljuva svalkiga morgon!!

Varma dagar med strålande sol betyder att det blir minst lika varmt inne hos oss som ute.... Värmen i lägenheten slår inte till ordentligt förräns på eftermiddagen/tidiga kvällen nån gång, men den håller i sig ganska länge på natten, o det är jätte jobbigt. Matte har sagt till husse att nu är det dags att plocka upp våra fläktar så det blir lite ruljans på luften, så mina tvåbentingar o framförallt jag kan sova gott.
  
Trots öppna fönster på bägge våningarna så står lixom luften stilla. Matte skall även testa ett kyltäcke på mig som hon får låna av en arbetskamrat, jag tycker det låter superskönt med ett kyltäcke.
Idag var det lite molningt när vi vaknade, så matte passade på att ta ut mig på en ordentlig promenad innan jobbet. Vi gick till Slottskogen o tänkte att jag kanske kunde träffa på nån rolig kompis, men det var glest med voffar i Slottis idag.....bara nån vit liten lurvig historia som gick igång på alla 120 när han såg mig o skällde o morrade som en galning, o det är ju inget vidare sätt att hälsa på heller...!! 


Massa ankisar hade letat sig upp på gräset....


...från sin trevliga lilla sjö.


Men vart är alla voffar med sina tvåbentingar???...





Ser tomt ut matte......kanske ska gå hem o äta lite godis istället??!??!

Tass // Amanda


Priset!

Mitt fina pris från spoiled dog ramlade ner i brevlådan redan i fredags. Det var snabbt jobbat måste jag säga. Med tanke på att det utlovades värmebölja hela helgen så passade det ypperligt.


Min fina "Yammy bone dish" från Puppy angel!
Matte har satt ihop den med hjälp av tryckknapparna och det är så här den ser ut när den är redo för att användas.


Wow...vad fin skålen var matte.....


..men nåt är lite fel...


...den är ju TOM!!!


Ska det inte antingen vara vatten eller nåt smarrigt ätbart i den?


Ska det vara tomt i skålen är det lika bra att städa undan den till en annan dag.


Idag har matte jobbat, så jag har fått vara hemma o mysa med husse hela dan. Vi har bedrivit lite behövliga hushållsnära tjänster. När matte väl kom hem igen så påminde hon mig vad det är för dag idag... 4:e juli tänker ni då, ja det är väl USA-s nationaldag?.... Stämmer, men det är även min fina lilla mamma Annie´s födelsedag. Vi tände ett ljus för henne här hemma o vi önskar dig en fin födelsedag älskade lilla mamma där uppe i voffe-himlen!


Tass // Amanda

Mys på höjden!

När matte kom hem från jobbet packades en ryggsäck med vatten, filt o en bok till henne o så bar det av på en liten promenad i solen. Först pratade matte nåt om Slottskogen, men styrde om stegen så vi hamnade uppe vid Skansen krona istället. På vägen upp så stötte vi på en liten gnagare som bodde under gångvägen.....naturligtvis blev det ju ett herrans liv på matte när hon såg den stackars lilla musen. Jag tror hon skrämde den rejält med sitt skrik, men det var en djärv liten krabat som vågade sig fram igen...




Det var vi o massa andra tvåbentingar som fikade o njöt av solen uppe vid "kronan". Matte hade tänkt köpa fika till oss, men fiket var visst stängt. Det gjorde egentligen inget, för vi hade mysigt ändå!






-Matte titta vilken fin utsikt....


Tass // Amanda


Vinnaren i tävlingen...

....på Spoiled Dogs blogg blev JAG o matte!!!
Jippi!!
Både jag o matte firade med glädjeskutt, skall o skratt när vi läste följande...

Vinnaren av vattenskålen!

Grattis säger vi till Tessan & Amanda som har vunnit den blåa vattenskålen.

Tass // Amanda

RSS 2.0