Tomt hus!

Idag har farfar Janne o farmor Inger åkt hem till Ånge igen. Det kommer bli tomt här hemma utan dom. Redan igår åkte dom från oss för att sova sista natten i Lerum. Matte o husse var på födelsedagskalas där igår med farmor o farfar. Jag fick stanna hemma eftersom Fridas voffa Svea skulle vara där. Vi hade ju en liten sammandrabbning förra året, som innebar en ofrivillig piercing i mitt öra och på min hals, o matte tycker det är onödigt att vi träffas om vi absolut inte måste. Det var rätt skönt att få vara hemma en stund själv, bara mysa o greja på själv här hemma. Farfar Janne snickrade med golvet enda in i det sista, tyvärr blev inte allt klart men åh vad fint det är. Super skönt att ligga på oxå.

Idag har jag o matte tagit en liten morgon-runda i Haga bland såp-bubblor.
Det satt en nalle o blåste bubblor på alla som gick förbi
 





Jag o matte var hos moster Emma o fabror Magnus i fredags.
Vi hade en super mysig tjej-kväll med film o massa gott att äta.
Bettan hade hittat en ny favorit-sovplats i hallen.....


...hädanefter ska jag kalla henne för Party-Bettan istället för Bettan-Bus.

Tass // Amanda 

Driver dagg faller regn...

Morgonstund har dagg i gräset.....


Jag o matte gick ut på en tidig toalett-runda idag och njöt av stillheten ute.
Dom senaste dagarna har det bedrivits renovering i lägenheten o jag bli väldigt orolig, ängslig o stingslig av aktiviteterna som bedrivs här hemma. Det sågas, slipas o bankas från morgon till kväll. Först trodde jag att det skulle vara slut på stöket här hemma efter att allt golv på övervåningen hade tagits bort, men ack vad jag bedrog mig. Jag kanske borde insett att det skulle stökas på med nya golv när det gamla hade forslats bort o det bars upp massa nya långa paket till övervåningen.......


Sovrums-golvläggning


Vardagsrums-golvläggning

Matte har lovat att det kommer bli lugnt här hemma snart igen, bara husse o farfar Janne blir klara med golvet. Jag hoppas att det blir snart. Men av svordommarna att dömma som kommer från övervåningen så tror jag att det kommer dröja ett par dagar till. Men åh vad jag längtar tills dess.


Tacka vet jag lugnet o Haga-parken.....


...där jag kan lukta på blommorna....
Tass // Amanda


Renovering

Jag trodde att vi skulle fortsätta att ha en lugn o mysig semester här hemma i Götet med farmor Inger o farfar Janne, men ack vad jag bedrog mig. Igår började husse o farfar Janne projekt riva bort alla golv här hemma. Vilket fasligt oväsen det blev här hemma. Som tur var förbarmade sig matte o farmor Inger över mig så vi drog ut en sväng på stan....vet inte om dom hade nån baktanke med det hela för vi hamnade i massa affärer o jag blev ståendes utanför med nån av tvåbentingarna varje gång vi passerade nån affär med nån form av klädesplagg i.


...den som väntar på nåt gott.....


...väntar alltid för länge.....
Det var lite märkligt när jag o matte väntade på farmor Inger utanför Apoteket, då kom en fabror fram o började diskutera kameror med matte. Sen kom han in på sjukdommar, (varför hänger man utanför apoteket annars?), men då kom Inger ut igen som tur var. Matte sa nåt om att han hade nog inte alla hästarna i stallet, o han påminde jätte mycket om gubben i dom däringa Beck-filmerna som alltid ska ta en stänkare.
I morgon har iaf husse lovat att det inte skall knackas bort några golv, så då hoppas jag på vanligt härligt mys med alla mina tvåbentingar här hemma.

Tass //Amanda

Kalaset.

Jag har inte varit en flitig besökare på Kulturkalaset som har pågått hela veckan, men idag tog jag, matte o husse en liten kvällspromenad och gick ner till Grönsakstorget o kikade på nåt jippo där. Flera olika artister upptrådde o det var gott om folk där. Vi stog utanför kalas-området och lyssnade en stund.




Vi har inneboende hos oss nu, farmor Inger o farfar Janne ska bo hos oss i hela 2 veckor. Det är super mysigt att ha dom hos oss, inte bara för att jag får massa extra godis av dom, utan även för all uppmärksamhet jag får. Nu är det ingen annan voffa som kan tjuva Inger o Janne-tid från mig.....för jag tycker att den är min...
Jag skall lägga rabarber på Jannes arm nu ikväll och vila en stund där innan det är dags att krypa ihop och knö ner mig mellan husse o matte i sängen.
Tass // Amanda


Sista dan med gänget.

Sista dan med gänget i Ånge är snart slut, fast allt det roliga tar inte slut här.
Farmor Inger o farfar Janne följer med oss hem till Götet i morgon, o det ska bli kul att få sällis av dom hemma hos oss i 2 veckor. Det enda som känns vemodigt är att nu kommer jag inte kunna springa omkring utan koppel o utan matte på mina toalett-rundor. Det är så himla skönt att få spatsera omkring i sin egna lilla värld av dofter o bara vara utan att ha ett bihang i andra änden av ett koppel.


Jag o Caisa är riktigt bra polers nu, fast jag tycker fortfarande att det är lite otrevligt när hon ska busa med mig, det är en viss storleks skillnad och vikt skillnad o jag är inte bekväm med att busa sådär hårdhänt som hon alltid insisterar på att göra. Varje gång hon sätter igång o busar på hennes vis så visar jag hela mitt nyputsade garnityr o då vet hon att det inte är lönt att fortsätta. Jag har haft med mig lite roliga pipisar, men dom har matte inte plockat fram nu. Sist åt nämligen Caisa upp min favorit pipis, så vi har bara lekt med en tennisboll som hon inte kan äta upp på 3 sekunder.... men jag är inte så knusslig...det funkar precis lika bra att leka med en boll.

 
Vad sa du matte???


Hotar du med att ta bollen ifrån mig??...


He he, skulle inte tro det....


..för den är MIN nu....

Jag o matte har tagit några promenader själva i ugn o ro.
Igår gick vi ner till Vojen, det är badplatsen här i Ånge. Men vädret har inte inbjudit till nån direkt badlust så vi gick bara ut på bryggan o kikade på den gigantiska fontänen mitt i den lilla badsjön.


Vi mötte farmor Inger o Caisa på vägen hem


Nu kommer det dröja ända tills det ligger snö på backen tills jag komemr hit igen, fast matte säger att det inte är så långt tills dess. Men jag längtar redan tillbaka hit.


Tass // Amanda


Första på länge!

Idag tog matte och jag min första riktiga promenad sedan min operation för lite drygt 2 veckor sedan.
Vi gick ett varv här i området där farmor Inger o farfar Janne bor.
Värsta dimman mötte oss då vi kom ut, fast den lättade ganska fort o innan vi visste ordet av så strålade solen igenom molnen o dimman o värmde gott.






Helt plötsligt fick vi sällskap av en svart voffa som var ute på upptäcksfärd alldeles själv.


Han såg inte så snäll ut o han morrade efter oss.....men då blev matte lite irriterad på honom o sa till honom på skarpen att gå hem. Vet inte vad det är när matte tar till med sin allvarliga ton, men den funkar visst på fler voffar än mig, o svarta killen gick faktiskt hem till sig igen.

Idag är det husses födelsedag o det har bedrivits trevliga förberedelser i köket hela morgonen. Farmor Inger har bakat tårta o det har fejats inför nåt grill-ståhej som skall äga rum senare ikväll. Jag o matte väckte husse med födelsedags-sång i morse, men jag tror inte husse uppskattade just sången så mycket....han mumlade nåt i stil med "sluta sjung, jag står inte ut" till matte, o då tog hon i ännu mer o sjöng alla refränger hon kunde...hihi... O jag hängde på med lite voffa-skall. Sen fick han ju lite presenter oxå, o matte hade hjälpt mig ordna en perfekt present.....tyvärr var det ingen vinst på dom, men när det väl kommer till kritan så är det väl ändå tanken som räknas, o spänningen...eller hur?!


Bäst att hålla sig så nära köket som möjligt nu så att inget ätbart missas innan födelsedagskalaset börjar på riktigt!

Tass // Amanda

Mysiga dagar!

Igår packades både tvåbentingar o voffar in i bilen o sen bar det iväg på lite sightseeing.
Vi skulle kika på farmor Ingers barndomshem och hälsa på hemma hos en släkting till Inger som bor kvar i dom krokarna. Vi välkomnades av den största golden retriever jag någonsin har sett. Hans tassar var lika stora som mattes, han var riktigt stilig o väldigt snäll o jag blev nog lite, ytterst lite, kär i honom.


Stackars "lille" Milton blev förpassad till utsidan, så att vi tjejer fick lite lugn o ro på insidan.

Idag har vi haft en underbar sommardag här i norrland. Strålande sol o massa mys i både solen o skuggan.


Dags att bättre på brännan lite, känner mig lite vinterblek i ansiktet.....

  


Jag o Cáisa har varit ute med tvåbentingarna mest hela dan. Husse o farmor Inger har rensat i ett uthus här på gården, o matte har plockar flera liter svarta vinbär som ska bli saft. Jag var där o kikade lite o tänkte roffa åt mig ett bär eller två, men det var inget för mig....smakade inget vidare faktiskt.
Caisa hittade en övergiven tennisboll igår o vi har hunnit leka lite med den idag, matte fick agera lek-ledare o styra leken lite så den inte gick överstyr. Återhämtningen är minst lika viktig som att röra på sig, o det är precis det jag tänker ägna mig åt resten av dagen....kanske kan sträcka mig så långt som att gå in till köket o se om jag kan tigga till mig nåt ätbart....




Tass // Amanda

Semester!

Nu har jag, husse o matte semester...jeeehooo...underbart!
I måndags drog matte med mig till tant doktorn och tog bort mina stygn på magen.
Såret hade läkt jätte fint och nu har jag fått gå hela 3 dagar utan den där fruktansvärda tratten. Känns helt fantastiskt att slippa gå omkring att se ut som en lamp-skärm hela dagarna.
Vi har åkt upp till farmor Inger o farfar Janne nu och det är skönt att få njuta av den norrländska luften och en alldeles egen gräsmatta att husera på.


När vi kom hit så var Caisa o Blenda här oxå, men nu är det bara jag o Caisa som är kvar. Blenda fick följa med sina tvåbentingar till Göteborg.
Igår fick vi ta en akut tripp till Sundsvall o köpa voffe-käk till Caisa, hela bilen var full-lastad.....4 tvåbentingar o 2 voffar, tur att Blenda inte var kvar för hon hade inte fått plats. Vi trängdes på bra o det var skönt att få sträcka lite på sig när vi kom fram. 


Nu ser det ut som att det ska bli lite sol o fint väder.....bäst att paxa bästa platsen vid uthuset...

Tass // Amanda

RSS 2.0