1:a advent!

Igår stod 1:a advent för dörren. Det innebär att det skall pyntas i hemmet.
Matte o husse grejade på för fullt med att leta fram stjärnor o ljusstakar. Just det momentet i själva pyntningen är ganska tråkig, för då kan inte jag hjälpa till. Men tillslut åkte det fram en ljusstake som skulle pyntas med mossa, äpplen, små svampar o ljus o då hjälpte jag matte så gott jag kunde.


...men vad är det i påsarna? Vad skulle vi göra med det här sa du? 


...om jag trycker ner ett litet äpple här i hörnet, blir det fint???


...o ett i dett hörnet med så det blir lika...


Matte, nu vill inte jag vara petig på nåt sätt, men fattas det inte nåt?? Typ 4 ljus??

Tydligen tyckte matte att det inte var något för voffar att greja med ljus så det gjorde hon på egen hand.....vissa saker klarar hon galant utan min hjälp, tro't eller ej...
Matte hade lovat att jag skulle åka till Björn o Benny idag igen, men hon ändrade sig. Så idag fick jag det stora nöjet att skälla lite på målaren när han kom hit för att fixa fint hos oss. Tydligen så är det han som är ägare till den där stora dammsugaren som står här hemma. Vi får se om jag ska skälla på honom i morgon igen när han kommer, jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra än.....

Tass // Amanda

Linus!

Dagens namn; Linus

Linus är ett latinskt namn som möjligen kan ha grekiskt ursprung.
Linus tros betyda "den med det linfärgade håret".
När tvåbentingarna döpte Linus hade dom ingen aning om vad namnet betyder, men tänk vad bra det stämmer in på min bror med den linfärgade pälsen.
Stort grattis på namnsdagen till alla Linusar och ett extra stort grattis till min fina bror Linus. Jag tänker på dig o hoppas att du snart blir bra igen.

 Tass // Amanda


Packad och bortkörd....

Nu låter det ju lite värre än vad det är....jag är varken full eller utkasstad... Idag har matte fixat till min päls o mina bissingar så att jag skall vara extra tjusig o representativ nu när jag drar iväg till "Ruddalen-resort o spa" i ett par dagar.

Det ska bli super härligt att dra iväg till min Stor mamma igen o ha lite matte-fri tid. Min Stor mamma håller inte alls lika hårt på mattes regler som matte gör, o det är viktigt att få dom där pauserna från alla måsten o regler ibland. Som grädde på moset så får jag mysa på med mina home-boys Björn o Benny oxå....härligt!!!

Tass // Amanda


Regnet det bara öser ner...

...o jag blir blöt om både päls o tassar..


Vad hände med solen? Vart tog allt det fina vädret vägen?
När matte tog fram mitt regntäcke inför våran morgon promenad så förstod jag med en gång att det inte skulle bli ett trevligt besök ute....regn, rusk, grått o trist novemberväder skulel göra oss sällis ute. Jag gjorde mitt bästa i att fly undan när matte klädde på sig, tog tillfället i akt o gjorde ett tappert försök med att sova räv i önskan om att slippa följa med ut....självklart misslyckades jag, men kämpade väl...


...ZzzZZZzz....

Tack o lov så tyckte nog matte att det var lika otrevligt som jag att vistas ute, så på schemat står endast korta besök ute idag. Trots skydd i form av regntäcke så blev jag ganska blöt ändå o då får man göra sitt bästa för att torka upp ordentligt när man kommit hem igen. Nu när det renoveras högt o lågt här hemma så finns det inte så mycket ytrymme att springa sig torr på, men att bädda ner sig i sängen fungerar minst lika bra.


Var det nån som hade bäddat här??? Det såg inte jag....


I morgon skall jag åka hem till Björn o Benny igen. Det skall slipas väggar o annat otrevligt här hemma i morgon, o då vill varken matte eller jag att jag ska vara här.

Tass // Amanda

Lördags prommis!

Igår kom matte o hämtade hem mig, dags att spendera helgen i stan igen. Jag har det super bra hemma hos min Stor mamma, Björn o Benny, men hemma är alltid hemma. Igår kom moster Emma hit o hade tjejmys med mig o matte....åh vad mycket mys det blev. Vi skulle egentligen tagit en promenad, men vädret slog om ganska kvickt från sol till regn o blåst, så vi gick bara o handlade en snabbis. Fredags mys blev det med puss o gos kalas o massa godsaker i alla dess former.

Jag o matte tog promenaden som utlovades igår idag istället. Vi hamnade inte helt otippat i Slottskogen.En ny bekanskap stiftades med en liten vit voffa som hette Molly. Matte gick o snackade med hennes matte o jag passade på att busa lite med Molly. Hon hade visst blivit biten ganska illa av en annan voffa för ett tag sedan o var lite rädd för hundar efter det, men det märktes inte alls idag. Kan bero på att jag själv är ganska försiktig av mig. Hur som helst så skulle dom gå o fika i Björngårds villan, o då gick jag o matte o tittade på djuren i Slottis istället.


Men vad skådar mina ögon? Vilken bautisk blå fågel...


Herr Påfågel var ute på en lördags promenad han med.....


...men vad är det här för lustiga filurer??...




Wow...kolla där borta då.....Hallå där älgisar....


Väck inte den älg som sover.


Matte ska iväg på nån tjej grej idag så jag ska mysa med husse. O känner jag husse rätt så kommer det bli mycket inslag av just mys ikväll.

Tass // Amanda

Stads-voffa

I fredags hämtade matte hem mig från min Stor mamma o hela helgen har jag bott med husse o matte här hemma i stan. Hela helgen har varit ett enda långt puss-mys-gos-kalas. Flera dagar av missat mys skulle ju tas igen på bara 2 dagar, o vi lyckades nog ganska bra. Första kontrollen när jag kom hem var att inventera min lek o bus-lådan. Den stog inte på det vanliga stället, nån hade gömt den bakom trappan.....men det verkade inte saknas nåt i den...


Är det husse som har varit i min lek o bus-låda o flyttat på den???
När jag kom upp på övervåningen så möttes jag av en gigantisk dammsugar-maskins mackapär. Killen som hjälper husse o matte o fixa fint här hemma använder visst den på väggarna för att det ska bli slätt o fint.


Tack o lov så har det inte bedrivits någon renoverings verksamhet under helgen. Jag tycker inte om när det slipas, bankas, borras o grejas med en massa högljudda verktyg. Det är därför jag får åka till "Stor mamma spa o resort" o vara hos henne under vardagarna. Det är jätte kul o få hänga lite med Björn o Benny, men ibland är dom lite för närgångna o då är det skönt att få lite egen-tid o kunna göra precis som man vill utan att ta hänsyn till nån annan 4-benting...o det är precis det jag har gjort hela helgen....
Bild kavalkad av Amanda the mys-gumman!!




Vill du se en stjärna se på mig....


Vem är det som håller på o drar av blixtar i mina ögon????


En förvånad Björn o en paff Benny fastnade på bild när matte lämnade mig i Frölis i kväll, dom hade nog inte räknat med att få det stora nöjet att umgås med mig hela nästa vecka oxå....lucky cats!!


Men dra på trissor....voffan är tillbaka....


Men tjeeenare, tjeeenare....kom o chilla med oss vettja!

Tass // Amanda


Jag mötte Dexter....

Min penecillin-kur mot urinvägsinfektionen är slut nu. Jag tror fortfarande att det var en ny o oerhört trevlig procedur som var här för att stanna med härlig leverpastej innan frukosten. (Rusar glatt ner till köket på morgonen och väntar vid kylskåpet för att matte skall fixa fram det gottiga). Men i samband med att min medicin tog slut så upphörde även denna trevliga morgon-rutin. Det är ju super skönt att vara frisk, men det är synd att inte leverpastejen kan serveras ändå...
Men jag har lyckats taima in en trevlig kvälls rutin istället. Två kvällar nu i veckan har jag o matte träffat en voffa som heter Dexter o hans husse på våran "sena bajspåse". Dexter är bara 6 månader och är en korsning mellan lite olika raser, men han liknar mest en Jack russel terrier. I vilket fall som helst så behöver Dexters husse ha med sig godis att locka till sig lill-killen med, ett enkelt o effektivt sätt att pocka på uppmärksamheten från tvåbentingens sida. Nu brukar jag normalt inte ta emot godis från främmande karlar, men nu är det ju så att Dexters husse inte har vilket godis som helst med sig ut på deras promenader......han har nämligen köttbullar med sig, o det går bara inte att säga nej till.

I år har tomten kommit väldigt tidigt till Göteborg.....redan i förrgår kom han hem till oss, förklädd till en orange sköldpadda.... Han har 4 långa ben o två av dom har en liten pipis i tassen och två har en liten skallra, det blir lixom 2 leksaker i en på nåt sätt...








Ikväll ska jag åka hem till min Stor mamma o bo med henne o katt-killarna ett par dagar. Det skall tydligen renoveras lite här hemma o matte vill inte att jag ska springa omkring här hemma i massa slipdamm, spackel o målarfärg. Inget mig emot, för jag har faktiskt inte träffat min Stor mamma på ett tag nu, vi har lite mys-tid att ta igen, o sedan så är det ju alltid lite skönt att få lite matte fri tid oxå. Ser fram emot några dagar med massa go mat o massa bus, jag har en jätte stor leklåda hemma hos min Stor mamma med massa roliga leksaker i. 


Tass // Amanda


Hasta la vista

Matte bestämde att nu var det dags att säga "hasta la visa baby" till mitt fästing-halsband.
Risken att det sitter en lite fästing i gräset nånstans o väntar på att kalasa på mig är lika med noll nu, o då finns det ju ingen anledning att ha kvar mitt fästing-skydd.


Halsbandet ser inte mycket ut för världen, men det har varit grymmt effektivt. Jag ger halsbandet 5 tassar!!


Tack för denna gången då...

Inget gott som inte har något ont med sig.....nu när halsbandet är borta så vet jag att ett bad kommer ske inom en snar framtid. Det är ju super trevligt med ren o nytvättad päls, men just under själva tvättnings-proceduren är det inte så himla roligt, men det är ingen idé att grubbla över när det kommer o ske...bara att invänta "domedagen".

Tass // Amanda 


RSS 2.0