Slottis

Igår gick jag o matte en promenad i slottskogen under tiden husse sov ut efter att han hade jobbat natten. Vi brukar oftast gå och fika när vi är i Slottis, men matte bestämmde att vi skulle gå o titta på lite spännande djur istället. Första stoppet blev säldammen. Jag vet inte hur många sälar som finns i dammen, men det verkade bara vara en som var lite intresserad av att visa upp sig för oss.


Efter säldammen så kom vi till en till damm där massa fåglar bodde.
Matte säger att om man ljuger så får man en svart tunga. o då kan jag inte låta bli att undra vad som hade hänt med dom svarta svanarna som vi såg där.....ljuger dom extremt mycket eller kommer dom från ett mer exotiskt land där fåglarna har en mörkare nyans på sina fjädrar??




Svanis....jag tycker att ni är super tjusiga i både vitt o svart!

Idag har jag, husse o matte gått på stan. Husse skulle iväg på nåt galejs idag så vi passade på att strosa runt i stan innan han skulle iväg. Det märktes att tvåbentingarna har fått påfyllning på sina lönekonton för det var knôke-fullt med folk ute på stan, men det är rätt trevligt.....många tvåbentingar tar med sig sina voffar på stan (precis som matte) o det ökar ju risken/chansen för mig att springa på en tjusig kille....  




Tass // Amanda


Det finns inget dåligt väder...

....bara dåliga kläder säger matte.
Jag är beredd att bestrida det påståendet efter våran morgon-tur i Hagaparken idag.
Regnet stod som spö i backen o det gamla hederliga engelska uttrycket "it´s raining cats and dogs" passar utmärkt för att förklara vad som mötte oss utanför dörren.


Regn-täcket på och jag är redo för vilket oväder som helst!!!

Vi fick bevittna ett effektivt arbetslag in action idag.
Jag o matte spankulerade runt o luktade på det regn-våta gräset, det var väl mest jag som nosade runt med matte hängandes i hasorna. Då kom det en bil o släppte av tre lapp-lisor bredvid oss, och vips så startade SM i lappning.....ja, alltså det var inte så att dom jagade lappar/norrlänningar utan dom jagade rätt på felparkerade bilar. Dom gjorde ett väldigt grundligt jobb, och flera bilar var pyntade med stora, fina, vita lappar på vindrutan när "lisorna" var klara. Jag o matte hann som tur var gå därifrån innan någon tvåbenting hann se vad som hände därute på parkerings-platserna.....jag har märkt att just lapp-lisor har en tendens att väcka viss ilska o irritation hos tvåbentingar som har bil.

Innan matte gick till jobbet så "städade" hon fram min korg med leksaker i. Husse hade gömt den nånstans på övervåningen o jag har inte lyckats hitta den på egen hand. Korgen fick ett nytt o ett lite mer lätt-åtkomligt ställe i köket istället.


Åh, hej alla mina roliga lek-kompisar.....vart har ni varit så länge??


...bäst att göra en snabb inventering så ingen pipis eller boll saknas...man vet ju aldrig om husse kankse har lånat nån leksak o glömt lägga tillbaka den efter sig..
Den enda som verkade saknas i min gedigna samling i korgen är en god ersättare efter "Ankis", men matte lovade dyrt o heligt att hon skall köpa en ny pipis till mig nån dag.

Tass // Amanda




Höst-städning

Husse o matte fick ett ordentligt städryck igår.
Det skulle höst-städas i både källare och i samtliga garderober i lägenheten.
Jag tycker det är rätt trivsamt att vara med på ett hörn när det vankas städning, framförallt då det skall dammsugas, men denna gången blev hela städ-upplevelsen lite dyster o ledsam. Matte bestämde att det var dags att jag o min favorit pip-leksak Ankan skulle säga farväl till varandra. Ankan har slutat pipa o suckar bara lite trött när jag leker med honom, han orkar väl inte med jorde-livet längre helt enkelt....


Ankis...matte har sagt att det är dags att säga farväl nu...


...jag kommer sakna dig jätte mycket, vi har så många roliga minnen ihop...Hej då Ankis, puss...
Jag hoppas att matte praktiserar samma regler för mina leksaker som hon gör med sina handväskor. Hon följer "en in, en ut"-principen, det betyder att råkar det komma hem en ny handväska så måste en gammal slängas. Då upprätthåller man samma antal, fast man förnyar sig ändå. Denna princip bör ju gälla för mina leksaker oxå tycker jag, o nu när det försvann en så bör det tomrummet fyllas å det snaraste med en ny pipis om ni frågar mig.

I lördags njöt hela familjen av en heldag på stan i fantastiskt höst-väder.
Vi strosade omkring o tittade på folk, fikade o njöt av tillvaron.


Träden längs Avenyn skiftar i härliga höstliga färger nu.


Husse o matte fikade på kaffe o glass i solen, o jag fick kalasa på smarriga levergodisar som matte hade tagit med sig. Jag passade på att kika efter snygga voffe-killar o hittade en intressant liten cockerspaniel-pojke, han fick till och med smaka på mina levergodisar. Han blev knall-kär o tappade aptiten helt, så matte fick truga i honom godiset.....det skulle aldrig hända mig... 


Efter flera timmar ute på stan så somnade jag gott i mitt favorit hörn i soffan, o där drömde jag om att springa lös med matte o busa runt i alla härliga höstlöv som snart pryder gräsmattorna....


Tass // Amanda


Ny ras?

Vi håller på att framställa en ny ras här hemma, en Shetland naken sheltie.
Jag är inne i en grym fäll-period o matte kämpar på bra med min borste i kampen mot ull-pälsen. Det är ju trevligt att byta ut den gamla lite trista pälsen mot ny fräsch päls, men det där med daglig borstning tycker jag är onödigt. Frågar ni mig så tycker jag att det är ganska hemtrevligt med lite päls-spår här o där. Förstår inte varför det är okej att matte pyntar hemmet med "lull-lull"-grejer i form av kuddar, gardiner o filtar men jag får inte dekorera med lite päls-tofsar här o där. Orättvist. Jag gör iaf vad som står i min makt för att försvåra jobbet för matte, o för att bibehålla en viss voffe-mys faktor här hemma.


Dörrmatten är ett bra ställe att dumpa lite päls på. Dels är den mjuk o skön o pälsen fastnar ganska bra på den. Dörrmatte-bonus är att jag har full koll på allt som händer i köket.


Sängen är oxå ett favorit ställe, men där får jag kämpa lite mer för att pälsen skall fastna. Jag har jobbat upp en bra gnugga-av-sig-päls teknik. Enda nackdelen med den tekniken är jag blir lite lätt statisk.


Uppdraget slutfört.

Tass // Amanda

Liten på jorden!

En promenad i höst solen, vad mer kan man önska en härlig tisdag?! Matte vet precis vad jag behöver o vad som gör mig glad.
Först trodde jag att vi skulle kolla lite på tv, men den var nog inte helt funktionsduglig....


Kanske den har visat lite trevliga naturprogramm i sina ungdoms dagar?...
Vi tog stigen upp mot Skansen krona istället, för att njuta av solnedgången o vacker utsikt.


Är det dit upp vi ska matte??
Det var inte bara vi som hade planerat att njuta av dagen uppe vid Skansen krona, det var fullt med folk som hade fika med sig o satt på filtar i gräset. Folk hade till och med begett sig upp i luften med luftballonger för att "höst-njuta".


Väl uppe på toppen så märkte vi att det tydligen är ett populärt hund-hak uppe vid Skansen krona. Först gladdes vi åt att titta på en liten glad voffa-tjej som sprang omkring o jagade en boll som hennes husse mer än gärna kastade åt höger o vänster.


Säg till om du behöver hjälp att fånga bollen tjejen!!!
Ett sådant ståhej lockar ju naturligtvis till sig andra voffar. Vips så hade voffe-tjejen en publik beståendes av mig o 2 enormt stora herrar. En Grand danios och en Irländsk varghund, my dog (god) vad stora dom var...


"Vargis" 


"Grandis" Cesar.


Vad fasiken är det där?? En kalv är lös här uppe matte....eller??
Cesar hade vett på att uppskatta en galant dam i sina bästa år o ville komma o tjingsa lite (vem kan klandra honom?), men jag blev faktiskt lite rädd när han kom fram. Har aldrig någonsin träffat en så stor hund i hela mitt liv. Han var fast besluten på att få hälsa o ville pussas på nosen, men då fick jag visa vem det är som bestämmer huruvida det skall delas ut pussar eller inte...hela garnityret visade jag upp i ett "glatt" leende o han fattade vinken med en gång....puh...
Det märks att matte inte är helt återställd efter sin förkylning, jag vann lätt kapplöpningen i svalen efter promenaden o vinsten idag bestod av en dentastix.


Sisten upp är en mes-propp o försten upp får välja godis!

Tass // Amanda


Fredags mys

Matte har varit lite förkyld o allmänt slö dom senaste dagarna, vilket har lett till att husse har haft tidig-, mitt på dagen- o sen-bajspåse i Hagaparken med mig. Tiden med matte här hemma dom senaste dagarna har mest gått ut på att mysa o vila o ha det gott o kika på ungdomar på café Talang från balkongen.


Vilket liv det är där nere......


...men vänta lite nu....Jag tycker mig höra bekanta steg i svalen....

Mitt i mitt ungdoms-span kom min moster Emma hit o lurade ut mig o matte på en liten prommis i höst solen. Tassarna styrde genom Haga o sen gick vi upp på Linnégatan till ett garage som tillhörde en herr Karlson, alltså Karlsons garage. 


Tydligen kan man om man är en stammis-voffa hos herr Karlson ha en stående beställning med köttbullar som levereras vid ankomst av servitören. Varken jag eller matte visste om det, men vi träffade en voffa som brukade gå dit med sin matte o han fick minsann alltid köttbullar när han kom dit. Bra o veta om man ska gå dit nån mer gång. När vi kom hem igen så hjälpte moster Emma mig att hitta min lek-korg som husse hade "städat" bort. Min favorit pipis, ankan, har slutat pipa. Han suckar lite trött bara när jag leker med honom. Så jag o moster gick på upptäcksfärd o sökte efter en god ersättare till ankan, o denna gången fick det bli min lilla lila kräfta.


...se dina dagar räknade kräftis....


....you can hide but you can´t run away...

Tillslut efter bus o godis så somnade jag gott på köksgolvet till mattes o mosters tjej-snack vid köksbordet.


Tass // Amanda


Oxhälga

Husse o matte hade planerat en liten helg-tripp med mig och några av deras tvåbenta kompisar.
Så när husse kom hem från jobbet i fredags så packades det massa behövligheter inför en helg på bortaplan och bilen styrdes mot en liten stad som heter Filipstad. Vi skulle åka hem till Christoffers hemstad på nåt som kallades för Oxhälja. Jag visste inte riktigt vad det innebar, skulle en massa oxar springa omkring där hela helgen tro?.... Jag fick leva i ovisshet hela fredagen, för att sedan på lördagen bli varse om att det inte fanns en enda oxe i stan,  utan det var en gigantisk marknad där man sålde allt mellan himmel o jord.


Det var fullt av folk överallt o jag träffade faktiskt några trevliga voffar där oxå.
Tyvärr så hade vi inte vädergudarna på våran sida, o det regnade av o till (mest till) hela dan när vi gick på marknaden.
Vi bodde i en stuga precis utanför stan. Det var lugn o skönt runt stugan o jag hade en egen gräsmatta att spankulera omkring på.

 
Stugan låg precis vid en sjö, det påminde mycket om Bensjö utanför Ånge där jag brukar vara ibland.


Henrik, Daniel o Chrstoffer som vi bodde med i stugan agerade både som godis-fabröder o lek-fabröder till min stora glädje. Titt som tätt åkte dom på sig utskällningar av mig o då måste man ju fjäska o det gjorde dom med besked....ibland har man tur... Men det bästa var nog när vi skulle åka hem igår, då bjöd Christoffers mamma mig på hemgjorda köttbullar o åpen som jag är så glömde jag tugga delikatesserna o satte nästan i halsen. Matte har sagt att nu får jag inte mer godis på ett tag, så att min mage inte ballar ur totalt....matte vet trots allt vad som är bäst för mig. 


Tass // Amanda


Massa mm-mys

Matte har mjukstartat sin första vecka på jobbet efter semestern.
Ingen är gladare för det än jag, då det har inneburit massa matte-tid o massa tjej mys.
En dag hade matte "lurat" med sig moster Emma hem från obbet. Tvåbentingarna skulle egentligen roa sig på egen hand, men dom ångrade sig och tog med mig på en promenad till Slottskogen istället.
Vi hamnade på Villa Belparc o satt o njöt av solen som faktiskt tittade fram då o då.


Det fanns gott om platser där o vi fick ett grymt bra bord precis vid den lilla sjön.


Massa söta små ankor kom o kalasade på nåt som flög omkring i vattnet.


Jag gjorde vad som stog i min makt att försöka se så söt ut som möjligt, så att kanske nån tvåbenting skulle "råka" tappa nåt ätbart till mig...men jag misslyckades totalt...


Det är tröttsamt att tigga....

Matte har hittat en hund-kaffé här i krokarna.


Hon har lovat att vi ska gå dit nån gån o se om det finns några roliga polers till mig där, eller kanske nån trevlig kavaljer....vem vet? O vem kan motstå en sån skönhet som mig? (Mattes ord)




Tass / Amanda

RSS 2.0