Hundkex!

Ja, då menar jag inte ett kex på fyra ben utan sånt man får av tvåbentingarna som godis!
Idag har varit en speciell dag, för matte har gjort egna leverkex efter ett recept som hon hittade på Marie & Sheltie-ligans blogg (http://marieosindie.blogg.se/)
Leverkex:

1/5 kg lever
2 äggulor
1 liter filmjölk
1,5 dl majsolja
1,5 dl vetekli
1,5 dl vetegroddar
1,5 dl majsmjöl
1,5 liter vetemjöl eller mer, beroende på hur hårda man vill ha kexen!

Mal eller mixa lever & tillsätt övriga ingredienser.


Rör & knåda degen tills den är någorlunda fast


Bred ut degen på ett bakplåtspapper i en långpanna
Sätt ugnen på 250 grader.


Grädda i 8 - 10 min.


Skär i bitar.
Kexen kan frysar otorkade eller torkas i ugn i 50 grader tills de är helt torra!!

Nu tog ju den där torktiden i ugnen hur lång tid som helst, o jag vågade inte lämna köket med risk för att missa nåt......men tillslut orkade jag inte hålla ögonen öppna...


Matte hade kex på 2 plåtar som hon torkade i ugnen o sen så har hon visst fryst in 2 stora påsar med otorkade kex oxå
 
Min födelsedag närmar sig med stormsteg o jag tror det är därför matte gjort sig till lite extra i köket med leverkex....men jag hoppas att min traditionella födelsedags-köttbulletårta inte glöms bort!!

Tass // Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0